Son yıllarda hızlanan şehir hayatı, artan nüfus ile dekorasyon eğilimlerinin değiştiğini ifade eden Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, daha küçük yaşam alanlarına yönelişin beraberinde mobilya tarzını da şekillendirdiğini söyledi. “Daha küçük metrekareli alanlarda konfor ve fonksiyonu birlikte sunan ürünlere yönelim arttı” açıklamasında bulunan Levent Çapan sözlerine şöyle devam etti: “ Biz de bu doğrultuda küçülen yaşam alanlarına entegre edilebilecek fonksiyonel özellikleri ile alan kaybı yaşatmayacak tasarımlara ağırlık veriyoruz. Tanımlarla sınırlandırılmayan, kategorize edilmeyen, farklı alanlara uyumlandırılabilen, kolayca adapte edilebilen modüler ve çok amaçlı ürünler tasarlıyoruz. Modüler koleksiyon çeşitliliğimiz ile oldukça fazla seçenek sunarak müşterilerimizin kendi kişisel kombinasyonlarını yaratmalarına olanak tanıyoruz.” İfadesinde bulundu.

Fonksiyonellik ve estetik bir arada 

Fonksiyonelliğin ön planda tutulduğu ve aynı zamanda estetik ayrıntıları ile dikkat çeken bir tasarım çizgisinde ilerlediklerine dikkat çeken Çapan “Kalite ve konfor odaklı, yalın ama detaylarda saklı estetiği vurguladığımız bir ürün gamına sahibiz. Tasarımlarımıza zamansız ve kullanan kişinin keşfine bırakılan ayrıntılar katmayı tercih ediyoruz. Mesela düz bir masif masanın yüzeyine yaptığımız telleme uygulaması ile müşterinin dokunarak keşfedeceği tasarımsal detaylar kullanıyoruz. Aynı zamanda açılan masalar, otomatik ledli gardıroplar, wireless şarj üniteli modüller gibi müşterimizin hayatını kolaylaştıran mekanizmalarla fonksiyon ve teknolojik ayrıntılara da yer vermeye çalışıyoruz” dedi.

Sade ve doğal tonlar tercih ediliyor.

Kumaşlarda ise daha sade ve doğal tonları ön planda tuttuklarını anlatan Levent Çapan “Döşemeli ürünlerde kendinden dokulu kumaşlar, dikiş detayları bu sezonda öne çıkıyor. Sezonun renk trendlerini barındıran farklı dokularda kumaşlarımızın yer aldığı kartelamızla da müşterilerimiz döşemeli ürünleri kendi zevkine göre kişiselleştirebiliyor. Panel ürünlerde ise; masif kullanılan zamansız tasarımları ve doğal renk tonlarını ön planda tutuyoruz. Aynı zamanda tasarımlara şıklık ve ışıltı katan, müşterilerimizin de beğenerek tercih ettiği bronz ayna detaylı ürünlerimiz de 2023 koleksiyonlarımızda yerlerini alıyor” diyerek sözlerini noktaladı.