Tahliye taahhüdü herhangi bir şarta bağlı olmamalıdır. Bu belgede taahhüt edilen tarih açık bir şekilde yazılmalıdır. Ayrıca tahliye taahhütnamesinin düzenlendiği tarih kira sözleşmesinden sonraki bir tarih olmalıdır. Kira sözleşmesinden önce veya sözleşmeyle aynı tarihte yapılan tahliye taahhütnamesinin hukuken bir geçerliliği yoktur. Bunların yanında tahliye taahhütnamesi hileyle veya baskı altında yapıldığı ispatlanırsa geçersiz hale getirilebilir.” dedi.

AİLE KONUTLARI İÇİN TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ GEÇERSİZ OLUR MU?

Aile konutları için yapılan tahliye taahhütnameleri ile alakalı bilgi veren Emlak Danışmanı Kadir Özel, “Kiralanan ev aile konutu ise o zaman tahliye taahhütnamesinde bazı şartlar devreye girecektir. Kira sözleşmesinde ismi olan eş tek başına tahliye taahhütnamesi veremez. Ev sahipleri aile konutu olarak kiraya verdikleri evlerindeki kiracılardan tahliye taahhütnamesi almak istiyorsalar her iki eşin de imzası olmalıdır.” şeklinde konuştu.

EV SAHİPLERİ SÜREYİ KAÇIRIRSA HAKLARINI KAYBEDERLER

Tahliye taahhütnamesi için sürenin çok önemli olduğunu belirten Kadir Özel, “Tahliye taahhütnamesinde belirlenen tarihten itibaren bir ay içerisinde ev sahipleri tahliye talebiyle icra takibi başlatmalılar veya doğrudan tahliye davası açmalıdırlar. Bu süre aşılırsa tahliye taahhütnamesinin bir hükmü kalmayacaktır. Ev sahibi elde ettiği bu hakkı kaybeder. Kiracı kiraya yasal zammı yaparak kira sözleşmesi üzerinden kiracılık ilişkisini devam ettirir. Ancak burada bir süre uzatımı söz konusu olabilir. Bu bir aylık süreçte ev sahibi kiracıya ihtar çekip dava açılacağını bildirirse o zaman bu hak o kira yılının sonuna kadar kullanılabilir.” dedi.

Ev Sahipleri Yeniden Yerli Kiracı Olsun Demeye Başladı1

Bu tür emlak haberlerini yakından takip etmek için emlakhaberi.com. web sitesini takip edebilirsiniz , Merak ettiğiniz, kafanıza takılan bir çok sorunun cevabı emlakhaberi.com emlak rahberi kısmında bulabilrsiniz.

TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ NEDİR?

Kiracı tarafından imzalanarak ev sahibine verilen tahliye taahhütnamesi kiracının evden ne zaman çıkacağını belirten yazılı bir belgedir. Evden çıkacağı tarihi yazılı belge ile kayıt altına alan kiracı bu şekilde kira sözleşmesi ile kanunen kendisine verilen hakların bir kısmını ev sahibine iade ediyor. Tahliye taahhütnamesi varsa ev sahibi kiracıyı o belgede yazılı olan tarihte evden çıkarabilmek için yasal girişimde bulunabiliyor.