Kış mevsimiyle beraber ilk meselemiz ısınma haline geliyor. Isınma tercihimize göre de çeşitli sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz. Bir merkezi sisteme bağlı olsak ya da bireysel ısınma yöntemlerinden birini kullansak da bazı sorunlar kaçınılmaz hale gelebiliyor. Düşünün, dışarıda lapa lapa bir kar yağıyor fakat siz bunu pencerenizden keyifle izlemek yerine yatağınızda battaniyelere sarılı yatıyorsunuz. Çünkü site yönetimi belli bir saatte ısıtma sistemini kapatıyor! Ya da oda veya salonunuz büyük ve petekler yeterli gelmiyor! Tekerlekli radyatör, bu veya buna benzer durumlarda size inanılmaz avantajlar sağlayıp hayatınızı kolaylaştıracak bir ısınma aracı. Gelin bu avantajlara yakından bakalım.

1. Kapalıyken Isıtma

Kapalıyken ısıtan ısıtıcı olabilir mi? Evet, bu mümkün. Bunu anlayabilmek için tekerlekli radyatör nasıl çalışıyor, basitçe gözden geçirelim. Yağlı radyatör olarak bilinen bu ısıtıcı, peteğinde su yerine yağ bulundurur. Su, 100°C'de kaynarken, radyatördeki özel yağ, 300°C'ye kadar çıkabilir ve geç soğur. Dolayısıyla fişten çekilse de ısıtmaya devam eder. Elektrik yakmadan ısıtmaya devam eden bir ısıtıcıdan daha ekonomik ne olabilir?

2. Taşınabilir

Bir site ya da apartman ısıtma sistemine bağımlıysanız belli bir saatten sonra sistemin kapatılması, hele de küçük çocuğunuz ya da bebeğiniz varsa ciddi bir sorun olacaktır. Tekerlekli radyatör, çocuk ya da bebek odasına taşınarak bu sorunu ortadan kaldırır. Havayı da kurutmayacağı için bebeğiniz sağlıklı bir uykunun kollarına emanet edilir. Aletin bütün gece fişte kalmasını istemiyorsanız, belli bir süre sonra fişten çektiğinizde ısıtmaya devam edecektir. Büyük odalarınızda petekler yeterli gelmiyorsa bu taşınabilme özelliği yine size avantaj sağlayacaktır. Odanın daha az ısınan bölgesine taşıyarak her yeri eşit ısıtabilirsiniz.

3. Bakım Gerektirmez

Kombi, soba ya da kalorifer kazanı ısınma mevsimi arifesinde gözden geçirilmeye, bakıma ihtiyaç duyar. Sadece onlar değil, petekler de sorun çıkarabilir. Yağlı radyatör, hiçbir bakıma gerek kalmadan size avantaj sağlar. Hava yapmaz ya da sızdırmaz. Tekerlekli radyatör, bu sorunlarla sizi üzmeyecek bir çalışma sistemine sahiptir ve dayanıklı malzemeden üretilmiştir.

4. Güvenli

Çocuklarınızın ya da evcil hayvanlarınızın ev içi güvenliği konusunda hassasiyet sahibi olmakta haklısınız. Sizi evhamlı olmakla suçlayan seslere kulak asmayın. Isınmak konusunda da sizin ve ailenizin önceliği kuşkusuz güvenli olmasıdır. Tekerlekli radyatör, bu açıdan bütün avantajları kapsar. Örneğin yangın tehlikesi söz konusu değildir. Ayrıca dış yüzeyi aşırı ısınmaz. Dolayısıyla çocuğunuz ya da evcil hayvanınız dokunduğunda yaralanma ya da yanma korkusu taşımanıza gerek kalmaz.

5. Verimli Isı Kullanımı

Sadece sınırlı çevresini ısıtan ya da kapanır kapanmaz ortamın soğuduğu ısıtıcılar ne kadar can sıkıcı değil mi? Üstelik üşütmeye bağlı hastalıklara da davetiye. Tekerlekli radyatör, ısıyı ortama yayma özelliğiyle size başka bir avantaj sağlıyor. Sahip olduğu fan ve termostat sayesinde, ortaya çıkan ısıdan verimli bir şekilde faydalanabiliyorsunuz. Fan, ısıyı bütün odaya yayıyor, böylece odada ısınmayan kimse kalmıyor. Termostat ise ayarladığınız ısıya geldiğinde aleti otomatik olarak kapatıyor. Oda sıcaklığı sabit kaldığından ani ısı değişiminden etkilenip hasta olma riskiniz ortadan kalkıyor.

Bonus-Havayı Kurutmaz

Biliyoruz ki, kışın kapalı ortamlar yeterince nemli değilse bazı hastalıkları tetikleyebiliyor. Ayrıca düşük nemli ortam virüs ve bakteriler için bulunmaz nimet. Birçok ısınma modelinde ortam havası kuruduğundan nemlendirmek için ayrıca su kaynatmak gerekiyor. Yağlı radyatör ile tencerede, tavada su kaynatma derdinden de kurtulursunuz.

Tekerlekli radyatör, tercihte kendisini ön plana çıkaracak avantajlara sahip. Elektrik kullanımı, verimli ısıtabilme özelliği kadar yağlı radyatör fiyatları da oldukça ekonomik. Koçtaş web sitesinden her modelini inceleyebilir ve kullanacağınız mekana uygun bir tekerlekli radyatör siparişi verebilirsiniz.