• Bünyesinde Türkiye’nin önde gelen ilaç üreticilerinden Pharmactive, gayrimenkul sektörünün yıldızı Folkart, ülkemizin üretim gücüne güç katan Volt Elektrik Motorları, stratejik alanlarda üretim yapan Volt Savunma ve madencilik şirketi Livamine’ı bulunduran Saya Grup, Kovid-19 salgınına karşı başlatılan mücadeleye destek için, kapsamlı bir paket açıkladı.




  • Saya Grup, bu amaçla ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ve ülkemizin bir ve birlik içinde olduğunu gösteren, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına, 2 milyon Türk Lirası ile destek vermiştir.




  • Saya Grup ayrıca salgın süresince, belgeli ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak ve sağlık alanında çalışan sivil toplum örgütleri, dernekler ile şirket çalışanlarının, temel sağlık ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak üzere 3 milyon Türk Lirası tutarında, yeni bir kaynak daha ayırdığını bildirdi.




  • Saya Grup, bu arada salgının başladığı günden bu yana, Folkart’ın öncülüğünde, kamu kurumları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine 7500 adet gıda paketi dağıtmıştır. 




  • T.C Sağlık Bakanlığı’nın özveriyle yürüttüğü mücadelede, olası ihtiyaçlar için; Pharmactive vasıtasıyla, sağlık çalışanlarının medikal malzeme gereksinimlerine yönelik, 1.500 adet acil destek paketi gönderdi; ek olarak 1500 adet daha acil destek paketi, ilgili noktalaragönderilmek üzere hazırlanıyor




  • Pharmactive sağlık çalışanlarına, yine ücretsiz ulaştırılmayı hedefleyerek; ilaç üretim tesislerinde 55 bin adet 1 litrelik, 100 bin adet 60 mililitrelik el antiseptiği üretimi için başvurdu, gerekli planlamayı yaptı.




  • Saya Grup’tan yapılan açıklamada, bu süreçte grup bünyesindeki tüm çalışanların haklarının korunacağı, hiçbir şekilde ücret indirimine de gidilmeyeceği vurgulandı.




  • Saya Grup Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar, “Dünyanın, Türkiye’nin ve tüm çalışanlarımızın; bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla aşacağına yürekten inanıyoruz. Güzel vatanımıza, iyilik ve sağlık diliyoruz” ifadesiyle kamuoyuna duyuruldu.