Rusya'nın önde gelen ticari gayrimenkul yatırım fonlarından Metrika Investments, Rönesans’ın Moscow City'de inşa ettiği Neva Towers'ın toplam 56 bin 158 metrekarelik ofis katlarını satın aldı.






Renaissance Development ve Metrika Investment arasında imzalanan bu anlaşma, Rusya ticari gayrimenkul piyasasının tarihinde, tek seferde yapılmış en büyük satış.





Rusya'nın önde gelen ticari gayrimenkul yatırım fonlarından Metrika Investments ile Renaissance Development, Rusya ticari gayrimenkul piyasasının tarihinde tek seferde yapılmış en büyük satış anlaşmalarından birine imza attı. Anlaşma kapsamında Metrika Investments Neva Towers'ın toplam 56 bin 158 metrekarelik bir alana kurulu ofis katlarını satın aldı.





Moskova'nın iş ve yaşam merkezini buluşturan Moscow City'de 1,2 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen Neva Towers, iki çok katlı yüksek binadan oluşuyor. 345 metre yüksekliğe sahip 79 katlı bir konut binası ve 65 katlı bir ofis binasından oluşan projenin brüt bina alanı 357 bin metrekare.





Renaissance Development Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Mutluanlaşmayla ilgili olarak, “Moskova’da geliştirdiğimiz Neva Towers projemiz, bölgenin en çok talep gören ve en başarılı projesi konumunda. Ticari gayrimenkul piyasasının önde gelen oyuncularından biri olan Metrika Investments ile bu denli büyük bir anlaşmaya vardığımız için mutluyuz. Ortaklarımızın vizyoner yaklaşımı ve iş yapış biçimi, şirketimizin öncelikleri olan birinci sınıf profesyonel mülk yönetimi ve servisinin garantisi niteliğindedir. Bu anlaşmanın tüm taraflar için başarılı olmasını dilerim” dedi.





Metrika Investments Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Alexander Ostrovskyise şunları söyledi: “Neva Towers ofis bölümünün Renaissance Development ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde devralınmasından memnuniyet duyuyoruz. Neva Towers’ta uygulanan mimari ve proses çözümleri, dünya standartlarında ofisler için en yüksek gereksinimleri karşılamakta. Ayrıca projenin benzersiz konumu ve iş yapmak için sunduğu verimli ortam gelecekteki vizyonu yansıtmaktadır.





Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards) kapsamında “Dünyanın En İyi Uluslararası Çok Katlı Konut Projesi" seçilen Neva Towers projesi aynı zamanda çevre dostu özellikleri nedeniyle LEED Altın Sertifikası’na sahip.