Polimer uzmanı REHAU’nun modern mimari alanında geliştirdiği GENEO elyaf takviyeli pencereleri, uzman mimarlık yayın grubu Callwey Architekturverlag tarafından yılın ürünü seçildi.





REHAU tarafından geliştirilen GENEO pencereleri, malzemelerin sürdürülebilir kullanımını, üstün enerji verimliliği ve mimarlar için maksimum tasarım özgürlüğü ile birleştiriyor. Mimarlık ve medya sektörlerinden saygın bir jüri kurulu, REHAU’nun GENEO pencere sistemini Callwey’in “Pencere” kategorisinde “Yılın Yeni Ürünleri” ödülünün kazananı olarak seçti.





REHAU, son 10 yılda 50 bin kilometreden fazla yüksek teknolojili fiber kompozit pencere profili üretti. GENEO sisteminin yeni jenerasyonu ise bu yıl pazara sunuldu. Bu yenilik REHAU’nun RAU-FIPRO X malzemesinin son gelişmiş halinin özelliklerini taşıyor ve sistemi eskisinden daha iyi hale getiriyor.





REHAU’nun Pencere Çözümleri Departmanı Pazarlama Direktörü Peter Kotzur, “Malzeme konusundaki ileri uzmanlığımız, tasarım ve estetik açıdan en zorlu standartları karşılayan esnek, akıllı pencere sistemleri yaratmamızı sağlıyor. Aldığımız ödül de bunun bir kanıtı çünkü Callwey Verlag ödüllerini kazanan evler, kalitenin ölçütü kabul edilen bir ürüne sahipler” diyor.





Mimarlar için sonsuz olanaklar





REHAU'NUN GENEO pencere profili sisteminde, patentli RAU-FIPRO X profil özü, çelik takviyeye gerek duymadan maksimum istikrar sağlamak için optimize edilmiş profil tasarımı ve dahili entegre edilmiş (IVS) takviye sistemi ile birleşiyor. Bu da, GENEO'nun 0,79 W/m²K'ye kadar bir U değeri elde etmesine izin vererek enerji tüketimini yüzde 76'ya kadar düşürmesini sağlayan ısı köprülerinin olmadığı anlamına geliyor.





REHAU'nun KALEIDO COLOR'un yaratıcı ürün yelpazesi, 400'den fazla tasarım sunarak, mimarlara mükemmel pencereler yaratma konusunda daha fazla özgürlük sağlıyor. Tasarımcılar, alüminyum kaplamayı KALEIDO WOODEC serisinden bir profille birleştirerek, pencerelerine alüminyum ve ahşap efektleri karışımıyla şık bir görünüm verebilirler. KALEIDO WOODEC ahşap gibi görünür ve hissettirir, aynı zamanda dayanıklı ve bakımı kolaydır.





GENEO sistemi, Smart Guard güvenlik teknolojisi ve INOVENT akıllı havalandırma sistemi dahil, bir dizi akıllı REHAU çözümünü kolayca birleştirebilir. Yüksek teknolojiye sahip RAU-FIPRO malzemesi, ilk yapımından itibaren sürdürülebilir inşaatta REHAU'nun rol oynamasına yardımcı oluyor. ECO PULS geri dönüşüm programının bir parçası olarak RAU-FIPRO'dan yapılan profil bölümlerini ve ikinci el pencereleri kurtararak, elyaf takviyeli plastik pencere profillerinin yeniden işlenmesini ve yeniden kullanılmasını sağlıyor.