REHAU Grup, REHAU Automotive ve REHAU Industries'i grup içinde ayrı şirketler olarak organize etme kararı aldı.  Bu doğrultuda REHAU Denetim Kurulu’nun 20 yıldan fazla bir süredir yönetiminde olan Jobst Wagner, 1 Temmuz 2021'de Denetim Kurulu Başkanlığı görevini kardeşi Dr. Veit Wagner'e devredecek ve başkan yardımcılığı rolünü üstlenecek.

Son 20 senedir kardeşiyle birlikte REHAU Grubu’nu istikrarlı bir şekilde geliştirerek, rotalarını küresel olarak aktif bir şirketler grubu olmak için belirlediklerini belirten Jobst Wagner, "Kuruluşumuzdan itibaren inovasyon, girişimcilik, özgürlük ve müşteri yakınlığına öncelik, bağımsız bir aile şirketi olmak şirketimizin özünü ve kusursuz kültürünü oluşturuyor. Biz her şeyden önce, bu başarılı yolu beraber yürüdüğümüz çalışanlarımıza odaklanıyoruz" dedi. 

Dr. Veit Wagner ise  "Modern bir aile şirketi olarak, REHAU Grubu’nu sürdürülebilir, başarılı bir geleceğe yönlendirmek için değişime güveniyoruz. Özellikle bölümlerimizi daha da güçlü hale getirmek istiyoruz. REHAU Grubu, tüm iş birimleri için birleştirici, güçlü üst yapı olmaya devam ediyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

REHAU Automotive adı altında bağımsız bir şirket olacak

Yeni dönem ile birlikte iş modeli, müşteri yapısı ve iç organizasyon açısından farklı olan otomotiv bölümü, REHAU Automotive adı altında bağımsız bir şirket olarak hayatına devam edecek. Yeni iş birimine daha çevik ve rekabetçi olmak için daha fazla özerklik verilecek. Manevra ve karar verme için daha fazla alanın yanında, yine de REHAU Grubu’nun güçlü şemsiyesi altında faaliyet gösterecek. 

Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Markus Distelhoff başkanlığındaki Michael Colberg Operasyon Direktörü (COO) ve Finans ve Mali İşler Direktörü (CFO) olarak Stefan Ficht ile mevcut Otomotiv Yönetim Kurulu (AEB), yeni şirkette operasyonel yönetim işlevini yerine getirmeye devam edecek. Gelecekte AEB, üyeleri REHAU'nun mevcut grup Yönetim Kurulu Başkanı William Christensen ve REHAU grubunun Finans ve Mali İşler Direktörü Dr. Martin Zwyssig olacak olan kendi Otomotiv Denetim Kuruluna doğrudan rapor verecek. Uzun yıllar Brose'un Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüş Jürgen Otto, Yönetim Kurulun'u dış temsilci olarak tamamlayacak. 

Yeni şirket REHAU Industries, REHAU'nun diğer bölümleri için ortak şemsiyeyi oluşturacak: Bina ve Altyapı Çözümleri, Pencere Çözümleri, Mobilya Çözümleri ve Endüstriyel Çözümler. Aynı zamanda bölümler arası hizmet birimlerine ev sahipliği yapacak. Her iki yeni şirket de müşteri odaklı rekabet ve karlı büyüme için en uygun şekilde konumlandırılacaktır. REHAU Industries, Yönetim Kurulu Başkanı William Christensen tarafından yönetilmeye devam edecek. 

Yeni yapıya geçişin 2022 yılının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. Yeni yönetim organları çalışmalarına 1 Temmuz 2021'de başlayacak. REHAU çalışanları için, tüm iş sözleşmeleri, sözleşme içeriği ve kıdemleri değişmeden kalacak.

REHAU Grubu, güçlü, bağımsız desteklere sahip güçlü, pazar odaklı bir organizasyona doğru bir sonraki önemli adımı atıyor.