Türkiye’nin ilk global gayrimenkul şirketi olma iddiasıyla yola çıkan REDSTONE, yenilikçi franchise sistemiyle hızla büyüyor. Gayrimenkul sektöründeki rekorları ve dünya birincilikleriyle tanınan REDSTONE Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Kısa sürede Rusya, Güney Afrika, İspanya, Fransa, Almanya, Kazakistan, Polonya ve şirketimizin ofisinin de bulunduğu Amerika’nın da dahil olduğu 8 ülkeye franchise verdik. Şu an yurtiçi ve yurtdışında toplam 40 şubeye ulaştık. 1 yıl içinde bu rakamı 100’e çıkarmak, 3 yıl içinde de pazar lideri olmayı hedefliyoruz” dedi.

Gayrimenkul sektöründeki rekor satışları ve dünya çapında birincilik ödülleriyle tanınan sektörün önde gelen isimlerinden Evrim Kırmızıtaş Başaran, Türkiye’den dünyaya açılan ilk global gayrimenkul franchise sistemi olma iddiasıyla yola çıkan REDSTONE’u kurdu.  Sadece birkaç ay içinde 40 şubeye ulaşan REDSTONE’un basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Bundan 2 yıl önce karar verdiğim kendi markamı yaratma fikri, araya pandeminin girmesiyle 2021’in son aylarında hayata geçti. Ancak bu kadar kısa sürede karşılaştığımız yoğun talep, bizi bile şaşırttı. Sadece sosyal medya hesabımdan yaptığım duyuruyla, ilk 24 saat içinde yurtiçi ve yurtdışından 1.000’e yakın başvuru aldık. İlk 3 ay içinde genel merkez personel sayımız 60’a yükseldi ve daha büyük bir ofise geçmek durumunda kaldık” dedi.

Hedefimiz 3 yıl içinde pazar lideri olmak

1 yıl içinde 100 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Başaran sözlerine şöyle devam etti: “Kısa sürede Rusya, Güney Afrika, İspanya, Fransa, Almanya, Kazakistan, Polonya ve şirketimizin ofisinin de bulunduğu Amerika’nın da dahil olduğu 8 ülkeye franchise verdik. İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs başta olmak üzere pek çok ülkeden yatırımcılarla da görüşmelerimiz sürüyor. 3 yıl için şube sayımızı 300’e çıkararak pazar lideri olmayı hedefliyoruz” dedi.

Global bir franchise şirketi olmak, sermaye gücü gerektiriyor

Şu anda özellikle Amerikan şirketleri tarafından domine edilen gayrimenkul franchise pazarındaki rakamların ve verilen çok sağlıklı olmadığının altını çizen Başaran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu firmaların çoğu, yurtdışındaki genel merkezlerine şube sayısı üzerinden rapor verdiği için çok da sağlıklı ve güncel bilgi vermiyorlar. Ayrıca global firmalar Türkiye pazarına girince kendi CRM sistemleri, dünya çapındaki global altyapılarıyla giriyorlar. Biz REDSTONE olarak her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Global bir franchise firması olmak, ciddi bir yatırım ve operasyon gücü gerektiriyor. Yerel bir emlak firması değil de global olmak isteyen bir marka iseniz, tüm adımlarınız planlı olmalı ve arkanızda da ciddi bir sermaye gücü bulunmalı. Ben bu konuda her zaman iddialıydım ama Başaranlar Yatırım Holding ortaklığıyla dünyaya meydan okuma gücünü kendimde buldum.”

Dünyadaki Türk girişimcileri bir araya getiriyoruz

Bu sektöre girdiğinden beri hep fark yaratmak ve ilklerin peşinde olduğunu söyleyen Başaran, “Asıl başarıyı da bu bakış açısının getirdiğine inanıyorum. Şimdi de REDSTONE’la Türkiye’den dünyaya açılan ilk gayrimenkul franchise markası olarak bir ilki başarıyoruz. Biz dünyanın farklı noktalarındaki Türklere de bu anlamda bir istihdam yaratıyoruz. Bir Türk firmasıyla global anlamda çalışma fırsatı sunuyoruz. Bu anlamda da REDSTONE olarak dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Türk girişimcileri birbirine bağlamak gibi bir misyonumuz olacağını görüyorum” dedi.

Sahadan gelmenin avantajıyla, en iyileştirilmiş sistemi sunuyoruz

Bu sektörde kendi markasını yaratan ve bunu global olma iddiasıyla hayata geçiren ilk kadın girişimci olan Başaran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde maalesef pek çok farklı sebeple basite indirgenen emlak alım-satım işi; benim için dünyanın en zevkli, asil ve en kazançlı işi. Bu sektöre olan inancımla, bugün bu kadar rekabet yoğun ve zor bir sektörde uluslararası anlamda girişim yapan ilk kadın girişimciyim. Piyasada en büyük satışları yapan biri olarak, sektöre girişimci olarak bu iddiada giren biri olmanın da ciddi bir sorumluluğu var. Sahadan gelmenin avantajıyla, diğer firmaların zayıf oldukları noktaları ve eksiklerini biliyorum. Bu da REDSTONE’un sunduğu fırsatları ve rakamları da daha avantajlı hale getiriyor. Örneğin; sektörde broker’ların genel merkeze cirodan verdikleri pay olan ‘royalty’ ücreti, ortalama yüzde 10 iken bu rakam bizde yüzde 5. Ayrıca global şirketlerin franchise ücretleri Türkiye’de 30 bin dolar, yurtdışında ise 100 bin dolarlara kadar çıkıyor. Biz bu rakamı 100 bin TL’ye sabitledik. REDSTONE olarak gayrimenkul franchise sistemindeki tüm rakamlarını ‘iyileştirilmiş’ ve ideal oranlarda sunuyoruz. Çünkü beraber kazanmak ve Türkiye’nin bu anlamda yurtdışına açılan ilk markası olmak istiyoruz.”

Şu an gayrimenkul sektöründe fırsatların olduğu bir dönemdeyiz

Şu an ülkenin içinden geçtiği zorlu ekonomik sürecin gayrimenkul alım-satımı açısından pek çok fırsat yarattığını hatırlatan Başaran, “En fazla fırsatın olduğu dönemdeyiz. Zor bir süreçten geçiyoruz evet ancak gayrimenkul fiyatları yükseldiği için nakite dönmek ve küçülmek için satış yoluna gidiliyor. Bu anlamda alım-satım sektörü oldukça hızlı gidiyor. Böyle dönemler her zaman en fazla alım- satım yapılan ve gayrimenkullerin el değiştirdiği dönemdir. Büyük evde oturuyorsa küçüğe geçer, boş evi dükkanı varsa kiraya vermek ister” dedi.

Sektörde yaptığı büyük rekor satışlar nedeniyle, zaman içinde ‘Evrim Kırmızıtaş için lüks bina, yalı satar’ gibi bir algı oluştuğunu belirten Başaran, “Bu REDSTONE için geçerli değil. Müşteri profilimiz de portföyümüzde hem yerel, hem uluslararası anlamda en geniş yelpazede, her ihtiyaca hizmet eden bir çeşitlilikte olacak” şeklinde konuştu.