Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in açılış konuşmasını gerçekleştireceği RE360’ta Paris Sorbonne Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi, Girişim, Bölge ve İnovasyon Kürsüsü Kurucusu ve Bilimsel Direktörü Prof. Carlos Moreno gibi çok önemli isimler konuşmacı olarak yer alacak.

15 dakikalık şehirler ilham veriyor

Dijital değişim ve dönüşümle şekillenen yeni ekonomide paydaşlarının yanında olan Türkiye’nin yeni nesil dijital etkinlik, sektörel içerik ve işbirliği platformu Digital Network Alkaş (DNA), kamudan özele, yatırımcıdan hizmet üretenlere kadar tüm ilgili kurum ve kuruluşları 23 Haziran’da gayrimenkul sektörünün buluşması RE360’ta bir araya getirecek.

Akıllı Şehir Değil, Aklını kullanan şehir

Gayrimenkul sektörüne yön veren tüm paydaşların sektörün üst düzey bir araya getiren RE360’ta dünya için yeni akım olan “15 Dakikalık Şehirler” çerçevesinde sektör trendleri ve çözümleri ele alınacak; vizyon geliştiren, bilgi ve ilham dolu oturumlarla ortak akıl oluşturan farklı deneyim ve trendler masaya yatırılacak. Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, artık akıllı şehirlerin değil, aklını kullanan şehirlerin gündemde olacağının altını çiziyor.

Türkiye’den ve dünyadan önemli isimleri aynı çatı altında buluşturacak olan RE360’ta bu yıl normalleşme sürecindeki gayrimenkul sektörünün geçiş dönemi ele alınırken, pandemiden sonra sektörü neler bekleyecek, geleceği hızlandıran pandemi sektörde nasıl bir dijital dönüşüme neden oldu, sektörün pandemi dönemindeki performansı ne oldu gibi konular çerçevesinde hayatı normale döndürmekte yol alan şehirlerden ilham alan oturumlar gerçekleşecek.

RE360’ta, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Fiba Commercial Properties Yönetim Kurulu Üyesi Yurdaer Kahraman, ARUP Explores Global Lideri Alvise Simondetti, İş Yatırım, Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, Paris Sorbonne Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi, Girişim, Bölge ve İnovasyon Kürsüsü Kurucusu ve Bilimsel Direktörü Prof. Carlos Moreno, ARUP Akıllı Şehirler Lideri Ersoy Pehlivan, İTÜ European Real Estate Society (ERES), Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kerem Yavuz Arslanlı gibi çok önemli isimler konuşmacı olarak yer alacak.

Prof. Carlos Moreno: “Yakın Olmak Devrimdir! 15 Dakikalık Kent Fikri”

Bir şehirde yaşamak; trafikte geçen uzun zaman, gürültülü sokaklar, az yeşil ve yanlış kullanılan pek çok mekâna “katlanmak” demek. Sorbonne Üniversitesi'nden Prof. Carlos Moreno, bu kabulümüzü sorguluyor! Uzun yıllardır insan merkezli kentler üzerine çalışan bilim insanı Moreno, “Yakın Olmak Devrimdir! 15 Dakikalık Kent Fikri” oturumunda; kent sakinlerinin yaşam kalitesini yükseltecek, çok merkezli, sürdürülebilir kentler için önerileriyle RE360'ta olacak!

İş Yatırım, Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan’ın “2021’in İkinci Yarısına Girerken Küresel Ekonomide Neler Oluyor?” başlıklı oturumu; birbirimize görünmeyen bağlarla sıkı sıkıya bağlı olduğumuzu anladığımız bu dönemde ekonomiye uzman gözüyle bakmamızı sağlarken, sektöre dair makro öngörüler edinmemizi sağlayacak.

Dünyanın Farklı Şehirleri Anlatıyor: Normalleşmenin Yol Haritası

Hayatı normale döndürmekte yol alan şehirlerden ilham alan “Dünyanın Farklı Şehirleri Anlatıyor: Normalleşmenin Yol Haritası” oturumu; aşılama ile Kovid-19’un yayılma kabiliyetini sınırlamayı başarmış, normale dönüş adımlarında yol haritasını belirlemiş 3 şehirden yetkilileri konuk ediyor. Uzak Doğu, Avrupa ve Amerika’dan örnekler, katılımcılar ve sorularla renkli bir platform olacak oturum, umut ve ilham dolu bir deneyim sunacak.

Alvise Simondetti, binaların dijital olarak üretilmesinden, insan becerilerinin yerine geçen gelişmelere, 1954'te inşa edilen Lloyd's of London'ın restorasyonundan, üretim için tasarımdan ve "basit tutmak" yerine "karmaşık tutmaktan" bahsedecek.

“ESG (Environmental-Social- Governance)

· (Türkçe açılımı ile Çevreye etki-Sosyal etki-Yönetişim) gelişmiş ülkelerde son dönemde uygulanmaya başlanan bir değerleme kriteridir. Artık kuruluşların performansları bu üç unsurla ilgili ne durumda olduklarına bakarak derecelendirilmekte ve kredi alabilmeleri, yatırım çekebilmeleri bu derecelendirme sonucu aldıkları nota bağlı olarak olumlu ya da olumsuz sonuçlandırılmaktadır. ULI’ın ESG’nin sosyal etki konusuna nasıl yaklaşılması ve değerlendirilmesi konusunda yapmış olduğu kapsamlı raporu RE360 izleyicileri ile ULI Türkiye Başkanı Zafer Baysal, WMG Advisors LLP Gayrimenkul Yatırımları Direktörü Didem Erendil ve firmasından Urbanalytic Limited kurucusu Bilge Turcan ile birlikte aktaracak.

Digital Network Alkaş (DNA), iş dünyasının ortak akıl ve iş birliğiyle iş geliştirme ihtiyacına alternatif bir kanal olma konusunda deneyim ve yenilikçiliği birleştiren Türkiye’nin öncü dijital etkinlik, sektörel içerik ve işbirliği platformu. Digital Network Alkaş, online etkinliklerin sağladığı kolay erişim, zaman tasarrufu, pek çok içerik, hızlı bilgi edinme, hızlı etkileşim, daha çok kitle, bütçesel tasarruf, uluslararası erişim, dünyayla aynı anda güncel olmak gibi özeliklerle etkili iş sonuçları ortaya çıkarma konusunda ayrıcalıklı bir platform olarak dikkat çekiyor. 20 farklı sektörden kurumsal üyesi ile geniş birer etki alanı elde eden DNA, networkünün verisinden sektörlerin ve ekonominin nabzını tutacak veriye ilerlerken, verinin bu gücünü artıracak servisleri de platform üzerinde sunuyor. Bu servisler şu şekilde sıralanıyor:

Dijital Sahne: Üyeleri canlı yayınlar ve farklı içeriklerde sektörel bir arşiv bekliyor. Bu yayınlara izleyici olarak katılabilir veya kendi canlı yayınını yapabilirler.

Dijital Fuar: Konferanslar ve stantları online’a taşıma adımını atan Alkaş, konferans programlarına katılma, etkinliklerde yer alan ziyaretçi ve stant yetkilileriyle birebir görüşmeler gerçekleştirme olanakları sağlıyor.

B2B: Digital Network Alkaş üyeleri birbirleriyle her zaman iletişim içinde olabiliyor. Üyeler, hedeflerine uygun kriterlere göre arama yaparak, iş ağınıza yeni profesyonelleri ekleyebiliyor, görüntülü toplantı yapabiliyor ve mesaj gönderebiliyor.

Sektörden Haberler: Sektörden güncel gelişmelere erişim sağlayabilen üyeler, firmalarıyla ilgili güncel haberleri kendilerine özel alanda paylaşabiliyor.

Firmaya Özel Etkinlikler: Üyeler, hedef kitlelerine uygun, kendilerine özel içerikle hazırlanan konferans, lansman, basın toplantıları ve firmalarına tüm özel etkinliklerini düzenleyerek, hepsini aynı altyapı üzerinden kolaylıkla yönetebiliyor.

Eğitim: Digital Network Alkaş üzerinden üyelerin sektörüne dair eğitimler yapılabiliyor. İş hayatında ve kişisel ilgi alanlarında kendini geliştirmek için ihtiyaç duyulan eğitimlere katılma imkânı bulunuyor.