Liman, yıllık ortalama 1500 adet gemi kabul, 4 milyon ton genel & dökme yük ve 350 bin TEU konteyner elleçleme kapasitesine sahip, İzmir-Mersin arasında yaklaşık 700 deniz mili kıyı şeridi üzerinde en büyük organize liman olma özelliğini taşıyan Port Akdeniz Antalya Limanı’nın ağustos 2028’e kadar olan işletme hakkı Katar merkezli QTerminals W.L.L. şirketine satıldı.

Port Akdeniz’in işletme hakkını elinde bulunduran Global Yatırım Holding A.Ş.’ye dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding, bu satıştan 140 milyon dolar gelir elde etti. Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada satışın 25.01.2021 tarihinde tamamlandığını bildirildi.

Asya ve Orta Doğu dahil olmak üzere küresel pazarlara yönelik kargo konteynerleriyle genel ve dökme yük konusunda önemli bir konuma sahip olan Antalya limanı 2019 yılında 47.5 milyon dolar gelir elde etmişti.

Global Ports Holding tarafından geçtiğimiz Ekim ayında Londra borsasına yapılan açıklamada satış geliri ile şirketin Kasım 2021’de geri ödeyeceği 250 milyon dolarlık eurobondun bir kısmının finanse edileceği belirtilmişti.