Peli, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan ‘’Geleceğe Nefes’’ isimli fidan dikme projesine, üretim tesislerinin bulunduğu Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde destek verdi. 81 ilde 2023 noktada üç saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşma projesine katkıda bulunan Peli, ağaç kesilmeden ve ormanlara zarar vermeden, ağaçların rutin bakımı sonrasında ortaya çıkan atıkları kullanarak üretimini gerçekleştiriyor.









Gelecek kuşaklara daha yeşil bir Türkiye bırakmayı hedefleyen ve bu konuda duyarlılık gösteren bakanlık, 11 Kasım 2019 tarihinde birçok noktada fidan dikme eylemi gerçekleştirdi. Doğanın korunmasını ve doğanın en iyi şekilde yarınlara bırakılmasına öncelik veren çevreci kuruluş Peli’nin de sahiplendiği projede yaklaşık 11 milyon fidan aynı anda dikildi.





Kamu Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları’nın da katılımıyla gerçekleşen proje sayesinde gelecek nesiller için temiz bir hava, yeşil bir çevre için yatırım yapıldı.





‘’Vezirköprü’de 200 bin m2 açık alan 160 bin m2 kapalı alan olmak üzere üretim yaptıklarını belirten Peli Parke Marka ve İletişim Yöneticisi Meltem Öztaş, üretim tesislerinin Türkiye’de model niteliği taşıdığını söyledi. Ormana yakın olmanın avantajlarını yaşadıklarını ve ormanlara da katkı sağladıklarını belirten Öztaş, ‘’Fabrikamıza gelen hammadde çoğunlukla ormanların bakımı sonucunda ortaya çıkan atıklar. Bizler yaşayan hiçbir ağaca zarar vermiyor, bilinenin aksine ormanların bakımını yapıyoruz. Ormanların bakımından elde ettiğimiz atıklarla da üretim yapıyoruz. Orman Bakanlığı’nın bu duyarlı çalışmasında yer almak bizim için oldukça önemliydi. Çevreci bir marka olarak bu tür projelerde her zaman yer alacağız’’ diye konuştu.