Özderici GYO’nun çıkarılmış sermayesinin 160 milyon liradan 250 milyon liraya artırılması kapsamında elde edilen fonun önemli bir kısmının izahnamede açıklanan şekilde kullanılmayarak ilişkili taraflardan gayrimenkul alımında kullanılması suretiyle izahnamede belirtilen bilgilerin yanıltıcı ve eksik hale getirilmesi nedeniyle Özderici Gayrimenkul, Ahmet Özderici ve Ali Uğur Özderici’ye toplamda 1 milyon 161 bin lira ceza kesildi.





Hürriyet’te yer alan habere göre SPK, aldığı karar sonrasında bu ceza nedeniyle zarara uğrayan yatırımcıların Özderici GYO Yönetim Kurulu Üyelerine dava açma hakkı da tanıdı.





Sermaye Piyasası Kurulu, cezanın yanı sıra Özderici GYO tarafından hayata geçirilen İstanbul’un Anadolu Yakası Maltepe ilçesindeki Nuvo Dragos projesinden Özderici GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur Özderici ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Özderici’nin satın aldığı 54 daireyi 30 kasım 2019 tarihine kadar satma şartı koydu.





Belirtilen tarihe kadar satışın yapılmaması halinde Özderici GYO’nun yaptığı ödemenin yasal faiziyle Ali Uğur Özderici ve Ahmet Özderici’den alınmasına da karar verildi.