Peki, ofis taşımak mı daha zordur yoksa ev mi? İlk bakışta sorunun cevabı size “ev” gibi gelebilir. Ancak bunu sadece fiziksel anlamda eşyaları bir yerden alıp başka bir yere taşımak olarak düşünmemek gerekir. Evet, evde daha çok eşyanız olabilir; ancak ofis taşıma işleminin de bazı sorumlulukları vardır. İşte size ofisinizi taşırken faydalanabileceğiniz bazı ipuçları…

Çalıştığınız İnsanlara Yer Değişikliği Yapacağınızın Bilgisini Verin:
Taşınma telaşına girdiğinizde, sizden bilgi veya hizmet bekleyen müşterilerinize gerektiği gibi geri dönüş sağlayamayabilirsiniz. Bu nedenle, müşterilerinize taşınacağınız bilgisini vermeniz oldukça önemli. Yaşadığınız stres ve karışıklığı istemeden de olsa müşteriye yansıtmak, hakkınızda kötü bir izlenim yaratabilir. Ofisiniz kartonlarla dolup taşmışken müşteri ağırlamak ya da gelen telefonlara cevap verememek markanızı zedeleyebilir. Bunun önüne geçebilmek için yapmanız gereken ilk şey, müşterilerinize bu durumu en erken zamanda izah etmek olmalıdır.
Yapacaklarınızı Planlayın:
Ofisinizi taşımak için eşyalarınızı toparlamadan önce bir hareket planı yapmak oldukça mantıklı olacaktır. Yeni ofisinizin ihtiyaçlarını gözden geçirin ve neler yapılması gerektiğini planlayın. Bunlar mimari işler veya ufak tefek tadilatlar olabilir. Unutmamak gerekir ki, bu tip işler hiçbir zaman söylendiği vakitte bitmez. Bu nedenle planlamayı mantıklı bir zaman çizelgesiyle yapın ve tüm işleri mutlaka eşyalarınızı taşımadan önce halletmeye çalışın. Tabii tüm bunlar için yapılması gereken bütçe planlamasını da unutmamak gerekir. Kendi aranızda iş bölümü yaparak işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.
İhtiyacınız Olmayan Şeyleri Eleyin:
Yıllardır kullanıyor olduğunuz fax, telefon, fotokopi makinesi, bilgisayar ya da mobilya gibi eskiyen eşyalarınızı ihtiyaç sahibi bir kuruluşa verebilirsiniz. Böylece hem başkalarına fayda sağlamış olursunuz hem de yeni ofisinizde ihtiyaçlarınıza daha çok yanıt verebilecek eşyalara sahip olursunuz. Ayrıca artık kullanmayacağınız birtakım eşyaları yeni ofisinize taşımanın bir anlamı yok değil mi?
Nakliye Aracınızı Ayarlayın:
Bazen taşınmanıza yardımcı olabilecek bir nakliye aracı bulmak tahmin ettiğinizden daha zor olabilir. Bu nedenle son dakikaya bırakılmaması gereken işlerden biridir. Eğer paketleme işlemini daha hızlı çözmek ve bu işlerle uğraşmak istemiyorsanız, taşınma işlemine ek paketleme hizmeti satın almanız da mümkün. Ancak önemli evraklarınızı kendiniz halletmeyi tercih edebilirsiniz.
Kolilerinize İşaret Koyun:
Eşyalarınızı toplarken güzelce kategorize ettiğinizden emin olun. Hangi kolinin içinde ne olduğunu kolilerin üzerine işaretleyin. Böylece hem yeni ofisinize yerleşmeniz kolaylaşır hem de sonrasında yaşayabileceğiniz “aradığınız şeyi bulamama” durumunun önüne geçmiş olursunuz.
İletişim Kanallarınızı Kurun ve Bilgilerinizi Güncelleyin:
Ofisinizi taşırken işlerinizin aksamaması için mutlaka yapmanız ve asla gözden kaçmaması gereken bir maddedir. Yeni ofisinizin internet, telefon gibi iletişim kanallarının yönlendirmesini mutlaka iyi bir şekilde organize edin. Ayrıca web sitenizdeki adresinizi ve kartvizitlerinizi güncelleyin. Aksi takdirde müşterilerinize karşı mağdur olabilir, kötü bir izlenim yaratabilirsiniz.
Taşınmanın Tüm Aşaması İçin Bir Checklist Oluşturun:
Ofis taşımak tahmin ettiğinizden çok daha yorucu olabilir. Her ne olursa olsun, itiraf etmek gerekir ki taşınmak biraz stresli bir iştir. Bu nedenle hiçbir aksaklık olmaması için kendinize bir checklist oluşturabilirsiniz. Böylece hem stresinizi azaltırsınız hem de oluşabilecek aksaklıkların önüne geçersiniz.

Unutmayın, her yenilik güzel şeylerin başlangıcıdır.