Yalıtım sektöründe faaliyetlerini Türkiye’den çıkan global bir marka olma hedefiyle sürdüren ODE, Yalıtım Dergisi tarafından bu yıl 15’incisi düzenlenen Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’nde, 2017 yılında devreye aldığı Eskişehir üretim tesisi ile “Yılın Yatırımı” ödülü kazandı. Tesisin 100 Milyon TL yatırımla hayata geçirildiğini belirten ODE Yalıtım Eskişehir Üretim Direktörü Onur Yıldırım, Eskişehir yatırımlarının, Türkiye’nin ve yalıtım sektörünün geleceğine olan inançlarının bir göstergesi olduğunu söyledi.


Türkiye yalıtım sektörünün “ilklere imza atan” şirketi ODE, Yalıtım Dergisi’nin bu yıl 15’inci kez verdiği Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri’nde, Eskişehir üretim tesisi ile “Yılın Yatırımı” ödülüne layık görüldü. Yaklaşık 3 yıl gibi kısa bir sürede, 100 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen tesisin ilk fazı 30.000 m2 kapalı - 75.000 m2 toplam alana sahip. Tesisin birçok kişiye istihdam sağladığını belirten ODE Yalıtım Eskişehir Üretim Direktörü Onur Yıldırım, “Eskişehir üretim tesisimiz, ülkemizin ve sektörümüzün geleceğine olan inancımızın bir göstergesi. Bizi, ülkemizden çıkan global marka olma hedefimize taşıyacak olan bu tesisle, Türkiye’nin adını 5 kıtada duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

Üretim tesisinin 2017 yılı Nisan ayında devreye alındığını belirten Yıldırım, “Tesisimizde, henüz yeni sayılabilecek bir üretim süreci olmasına rağmen büyük başarılara imza atıyoruz. Yıllık 18 milyon metrekare membran üretimi gerçekleştiriyoruz. Bu kapasiteyle de su yalıtımında liderliğe oynuyoruz.” diye vurguladı.

“Üretim tesisimizde çevre dostu uygulamalara yer verdik”

“Yılın Yatırımı” ödülü kazanan tesiste çevre dostu uygulamalara yer verdiklerini belirten Onur Yıldırım “Henüz projelendirme safhasındayken; ısıtma, aydınlatma ve atık yaratmama konusunda tedbirlerimizi aldık. Bu konuda ülkemizin en önemli uzman isimleriyle çalışıp, onların birikimlerinden yararlandık. Yangın, çevre koruma ve ısı yalıtımı konusundaki duyarlılığımız projemizin tamamına yansıdı.” diye belirtti. Yıldırım, “Tesisimizin gündüz aydınlatması, doğal aydınlatma malzemesi polikarbon ışıklıklarla sağlanıyor, otomatik duman damperleri de aynı zamanda doğal havalandırma sağlıyor. Oluşabilecek kirli havayı filtre etmek üzere scrubberlar kullanılıyor. Tasarımımızda, fotovoltaik enerji üretimi, led aydınlatma armatürleri, sifonik sistem yağmur suyu deşarjı ve gri su tesisatları gibi çevre dostu uygulamalara da yer veriliyor.” diye ekledi.