Bundan olumsuz olarak en çok etkilenen sektörlerin başında da evden eve nakliye oldu. Ülke genelinde en fazla taşınmanın olduğu yaz aylarında işler yüzde 40 geriledi.

Taşınma işlerinin genellikle 15 Mayıs-15 Ekim arasında yoğunlaştığını belirten Tüm Evden Eve Nakliyeciler Derneği Onursal Başkanı Davut Ukan, sadece konut fiyatlarının değil, boya, emlakçı komisyonu gibi bedellerin de vatandaşı olumsuz etkilediğini söyledi.

Ukan, sadece kira fiyatlarının vatandaşı etkilemediğini, diğer giderlerin de büyük yük oluşturduğunu ifade ederek; “Bir veya iki kira depozito, emlakçı komisyonu, nakliye masrafı, boya badana işleri ile su, elektrik ve doğalgaz güvence bedelleri ciddi miktarda artmış durumda. Geçen yıl 10 bin TL civarında olan taşınma masrafı şu anda 20-25 bin liralara ulaştı” dedi.

Evden eve nakliye sektöründe kayıt dışılığın ciddi bir problem olduğuna dikkat çeken Ukan, şirketler denetlenmediği ve herhangi bir sorumluluk yüklenmedikleri için vatandaşın mağdur olduğunu kaydederek en sık duyulan şikayetlerin eşya hasarı ve hırsızlık olduğunu anlatarak vatandaşları bu noktada uyardı. Ukan, evden eve nakliyede mutlaka K3 belgesine sahip kayıtlı şirketlerle çalışılması gerektiğinin de altını çizdi.

Kaynak: Sözcü