Mersin’de 3 yıl önce kurulan ve kısa sürede ihracat ağını genişleterek dünyanın 25 ülkesine ihracat yapan BonaBant, talepler doğrultusunda istenilen renkte bant üretiminin ardından şimdi de büyük bir yeniliğe imza atarak sessiz bant üretiyor. Özellikle yurt dışından sessiz bant noktasında yoğun talep alan firma, bu inovatif çalışması ile birlikte gürültü kirliliğinin de önüne geçiyor. BonaBant Yönetim Kurulu Başkanı Nida Beyoğlu Arslan yeni ürünlerini 23 – 26 Mart tarihleri arasında Hardware Eurasia’da ziyaretçiler ile buluşturacaklarını kaydetti.

Nida Beyoğlu Arslan “BonaBant olarak gelişmiş teknolojiyle ürettiğimiz bantlarımızı Mersin’den dünyaya ihraç ediyoruz. Firmalar için istenilen ebatta ve renkte bant üretimi gerçekleştiriyoruz. Firmamız bu yeniliklerle kısa sürede büyüyerek dış pazarda yerini kanıtlamayı başardı. Ülkelerin ambalaj sektöründe Türkiye’ye yönelmesinin ardından bizler de bu durumu fırsata çevirme noktasında neler yapabileceğimizi düşündük ve sessiz bant üretmeye karar verdik. Bantların kullanım aşamasında çıkardığı ses rahatsız edici bir ses olduğu için birçok ülkeden sessiz bant üretimi noktasında talepler aldık ve üretimini yaptık. Şuanda birçok ülkeye ürettiğimiz sessiz bantların ihracatını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Katma değeri yüksek ürünlerle ihracatın yolu açık

Geçtiğimiz yıl ülkemizde 10,6 milyar dolarlık ihracat rakamına imza atan hırdavat sektörünün, bir önceki yıla göre yüzde 34’lük bir artış gösterdiği görülüyor diye ifade eden Nida Beyoğlu Arslan, birçok farklı sektörde kullanılan yapıştırıcı bantların ihracatı da ülke ekonomisine oldukça katkı sağlıyor” diye belirtti.

Arslan, “Bu sene ilk kez katılacağımız Hırdavat Fuarı Hardware Eurasia için oldukça heyecanlıyız. Yurt içinden ve yurt dışından fuara 20 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Avrupa Birliği ülkelerinden Orta Doğu ülkelerine, Türk Cumhuriyetleri’nden Balkanlar’a kadar geniş bir coğrafyadan alım heyetlerine ürünlerimizi tanıtacağız. Binlerce profesyonel ziyaretçiyle buluşturarak yeni iş birliklerine imza atacağız. Bu yıl 12 milyar dolarlık ihracat hedefleyen hırdavat sektörünün bir temsilcisi olarak, büyük bir buluşmaya imza atacak Hırdavat Fuarı’na tüm iştiraklerimizi bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.