Era Gayrimenkul ve Century 21 Genel müdürlüklerini yapmış olan Özhan Atalay, gayrimenkul danışmanlarının amatörce kredi kartın ile işlem bedeli almalarını sağlayacak bir sistem kurarak sektörde bir ilke imza attı.









Century 21 Türkiye yi bir yıl içerisinde % 110 büyütmesi ile ismi duyulan, ardından ERA Gayrimenkul Türkiye yi devralarak bir yıl içinde 34 ofisten 44 ofise çıkartıp sektör liderlerinden Coldwell Banker in sahibi Gökhan Taş’a satışını gerçekleştiren Özhan Atalay, geliştirdiği  adlı web sitesi ile gayrimenkul danışmanlarının kredi kartı ile danışmanlık bedeli alabilmelerinin önünü açtı









Gayrimenkul danışmanları belirli bir ciroya ulaşana kadar gelirlerinden fazla masraf yapmak durumunda kalıyorlar ve bu süre zarfında şirket kuramıyorlar. Kanunlara göre yıllık 42.000 TL ye kadar ki gelirler arızi kazanç kabul ediliyorlar. Henüz bu sınıra ulaşmamış olan danışman, müşterisinin işlem bedelini kredi kartı ile ödemek istemesi durumunda çaresiz kalıyor.









GittiBu adlı web sitesi, gayrimenkul danışmanının iki sorununa çözüm getiriyor;









·         İşlem bedelini kredi kartı ile ödemek isteyen müşterisinden POS cihazı kullanmadan kredi kartı ile hizmet bedeli almasını sağlıyor









·         Kendini koruma altına alması gereken durumlarda kredi kartı ile ön ödeme alarak işlem sonuçlanana kadar bloke bir hesapta beklemesini sağlıyor. Eğer işlem sonuçlanmazsa iptal edilerek müşteriye iade ediliyor









, sadece gayrimenkul danışmanları değil, daha pek çok konuda kredi kartı kullanmak isteyen kişilere çözüm olmak üzere geliştirildi.









 ile satılması güç ikinci el ürünler de kredi kartına taksitlendirilerek satış şansları yükseltildi.









SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR









·         Gittibu, alıcı ve satıcının kimlik tespitini yaptıktan sonra üye olmalarına izin veriyor.









·         Satıcı bir ürün ilanı veriyor ve sosyal medyasında linkini yayınlıyor









·         Alıcı, kredi kartı ile ürünü veya hizmeti satın alıyor









·         Ödeme yapıldığı anda ürün, alıcıya rezerve edilip satıştan kalkıyor









·         Alıcının yaptığı ödeme satıcıya değil, GittiBu ’nun çalıştığı BDDK onaylı finans sağlayıcının havuz hesabına geliyor









  • Satıcı ürünü gönderiyor, veya hizmeti veriyor, bilgilerini sisteme kaydediyor. Alıcı onayladığında ,belirtilen özelliklere uyuyorsa alıcı üç gün içerisinde ürünü sistem üzerinden kabul ediyor veya reddediyor.
  • Ürün veya hizmet kabul edildiğinde GittiBu 7 (Yedi) gün içerisinde hizmet bedelini keserek parayı satıcıya gönderiyor








Özhan Atalay Kimdir;









İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Özhan Atalay, İngiltere’de lisan eğitimi, IMD Business School Lozan‘da liderlik ve dönüşüm eğitimi aldı. SMMM Lisansı sahibi ve ICBC – Institute of Certified Business Consultants Delaware USA‘dan lisanslı bir yönetim danışmanıdır.









İş yaşamına STFA İnşaat’ta adım attı. On yıl süren özel sektör deneyiminin ardından SkoR Danışmanlık, SMMM firmasını kuran Atalay, İngiliz firması olan JeffCote Donnison ’un Türkiye temsilcisi olarak kurumsal verim artışı, mali müşavirlik, IT / ERP sistemleri kurulması, uluslararası vergi planlaması konularında hizmetler verdi.









Atalay, aynı dönemde ALM Systems adlı İngiliz firması ile otelciliğe özel bir ERP Sistemini SkoR Financials adı altında geliştirerek kurulum ve satış ve desteğini gerçekleştirdi. Bir dönem sonra profesyonel hayatta geri dönen Atalay; Hitay Holding’de İcra Kurulu Üyesi CFO, Schindler Asansör AŞ Genel Müdür Yardımcısı, Premdor Masonite Kapı A.Ş Genel Müdürü, Muratlı Karton AŞ de Genel Müdür Yardımcısı, Vega İnşaat AŞ de Genel Müdür, Century 21 Türkiye ve ERA Real Estate Türkiye’de Genel Müdür olarak görevler yaptı.









İhracatçılar birliği yönetim kurulu üyeliği, Satış Guruları Platformu üyeliği, çeşitli firmalarda icra, yönetim ve danışma kurulu üyelikleri bulunan Atalay’ın ‘Yöneticinin Başarısızlık Rehberi’ adında da bir kitabı bulunuyor. Müşterisini yaratan satıcı adlı ikinci kitabı yazım aşamasındadır.









İstanbul Hi-Fi kulübü eski başkanı olan Atalay ileri derece motosiklet sürücüsü ve iki çocuk babasıdır.









İş modeli tutmuş ancak çeşitli nedenlerden dolayı bir türlü kar edemeyen eden firmaları en azından başabaş seviyesine getirme konusunda iddialı olan Atalay’ın Yöneticinin Başarısızlık Rehberi adlı kitabı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İş kitapları kategorisinde seçilerek devlet kütüphanelerine konulmuştur.