Galataport'un inşaat alanında incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, projenin mart 2020'de açılacağını söyledi.





Galataport projesinin yapıldığı alanda incelemelerde bulunarak proje inşaatı hakkında Galataport Liman İşletmeciliği Yatırımları AŞ. Genel Müdürü Erdem Tavas, Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan, Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan’dan bilgiler alan Bakan Ersoy, incelemenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Galataport’un İstanbul’un ve Türkiye’nin en büyük cruise alanlarından biri olacağını belirterek projenin ilk kısmının 2020’nin mart ayında açılacağını, tamamının ise 2020’nin yıl sonunda tamamlanacağını, kompleks bir tesis olarak ta tüm birimleriyle 2021 yılında hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.





Kültür-sanat merkezleri, dünya standartlarında bir kruvaziyer terminali, otel, farklı çeşitli markalar, kafeler, restoranlar, ofis alanlarının yer alacağı bir alan olarak planlanan Galataport’a aynı anda 3 büyük yolcu (cruise) gemisinin yanaşabileceğini hatırlatan Bakan Ersoy, yılda 500 geminin ortalama 4 bin yolcuyla birlikte yılda 2 milyon turist  demek olacağını, kendilerinin koyduğu hedefin ise 1 milyon olduğunu anımsattı.





Dünya genelinde gemi ile tatil programlarının ve rezervasyonlarının diğer tatil seçeneklerine göre çok daha önce yapıldığına dikkat çeken Ersoy, Galataport’un sadece bir liman olmadığını, İstanbul’un çok ihtiyacı olan tam bir turizm kompleksi olduğunu ifade etti.





Hedeflerinin turistlerin konaklama dışında harcamalarını artırarak kişi başına elde edilen geliri yükseltmek olduğunu vurgulayan Bakan Ersoy, bu bakımdan Galataport’un çok faydalı bir proje olduğunu, buraya gelen insanların limanı hub port (ana liman) olarak da kullanacakları için keyifle ciddi miktarda harcama yapacakları ortamların yaratıldığını söyleyerek bunun önemli olduğunu belirtip “çünkü sizin cebinizde para vardır ama harcayabileceğiniz keyifli bir ortam yoksa o parayı harcamadan gemiye geçersiniz. Gemiler için de çok cazip olmuş. Hem gemi personelinin hem de turistin para harcaması için gerekli olanaklar yaratılmış. Daha da güzelleştirilerek cruise dışına da çıkılmış.” dedi.