Yıla hızlı bir başlangıç yapan banka, ocak ayında üç yeni şube açtıktan sonra Gaziantep’te ikinci şubesini açarak ülke genelinde 54. hizmet noktasını faaliyete geçirdi.

Gaziantep’te ikinci şubelerini açmaktan dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Nevzat Bayraktar şubenin açılışı nedeniyle yaptığı açıklamalarında şunları söyledi:

“Ekonomiyi ve reel sektörü desteklerken müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarına yanıt veren çözümler sunuyoruz. Bu bağlamda şubelerimiz ülkemizin dört bir yanına götürdüğümüz hizmet noktalarıdır. Bununla birlikte şubelerimizin, yerel ekonomiye ve istihdama katkı sağlayan birer araç niteliğinde olduğuna inanıyoruz. Anadolu’nun ilk yerleşim merkezlerinden biri olan Mezopotamya ile Akdeniz Bölgesi’nin kesişme noktasında yer alan Gaziantep’te müşterilerimize ikinci şubemizle hizmet sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gaziantep şubemizin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

2020 pandemi nedeniyle ezber bozan bir yıl olarak tarihe geçse de bizim için başarılı rakamlara ulaştığımız bir yıl oldu. Emlak Katılım olarak, 2019’da 9,3 milyar TL olan aktif büyüklüğümüzü 2020 sonu itibariyle 20,3 milyar TL’ye taşıyarak yüzde 120 oranında büyüme gerçekleştirdik. Özelikle reel sektörü destekleyen fonlar kullandıran bankamızın bu yönde fon büyüklüğü 16,4 milyar TL’ye ulaşırken, toplanılan fonlar da 11,7 milyar TL civarında gerçekleşti.

2021’e hızlı başladık. Yeni yılda da müşterilerimize hizmet götürmek için aynı heyecan ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hizmete alacağımız yeni şubelerimizin şimdiden hayırlı olmasını temenni ederim.”