Türkiye’nin yeni boya markası Bi’Boya, geliştirdiği boya ürünleriyle en önemli yaşam alanınız olan evinizin huzur ve kalitesini artırmaya devam ediyor. Bi’Boya, son olarak insanlar üzerinde sakinleştirici etkisiyle bilinen maviyi, huzurun rengi gri ile birleştirdi. Renklerin hayatımız üzerindeki psikolojik etkilerinden yola çıkarak, hazırlanan mavi-gri kombinasyonuyla evinizde müthiş bir atmosfer oluşturabilir, huzur ve sakinlik getirebilirsiniz.





Renklerin, insanların psikoloji üzerindeki etkileri bilinen bir gerçek. Her ne kadar insanlar bireysel olarak birbirlerinden farklı özelliklere sahip olsa da yapılan araştırmalar, bazı renklerin insanlar üzerindeki etkilerini kanıtlamış durumda. En değerli yaşam alanı olan evinizde huzur ve sakinlik veren bir ortamı yakalamak için en iyi yöntem ise, duvar boyası olarak kullanacağınız renkleri doğru seçmek. Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim’in en güzel renkleri, en avantajlı fiyatlar ve yenilikçi dekorasyon fikirleriyle tüketiciyle buluşturan boya markası Bi’Boya huzur ve sakinliğin sembol renklerini eviniz için kombine etti.





Mavi- gri kombinasyonuyla evdeki kasvetli havadan kurtulun





Bi’Boya, yeni mavi-gri kombinasyonuyla evlere huzur, sakinlik ve ferahlık getiriyor. Evinizdeki kasvetli ortamdan kurtulmak isteyenler için Bi’Boya’nın yeni kombinasyonu en ideal seçenek. Huzurlu ve dingin bir ortam denilince akla ilk gelen renkler mavi ve gridir. Mavi ve tonları özellikle iç mimarlar tarafından sıklıkla tercih edilen renklerin başında gelir. Evinizin duvarlarında uygulayacağın mavi ve gri duvar boyasıyla huzur ve sakinliğin yanı sıra ortamdaki enerji ve ferahlığı da artırmanız mümkün.





Grinin pozitif etkileriyle cool ve rahat bir ortam oluşturun





Bi’Boya’nın yeni kombinasyonunda yer alan gri renk ise, insanlar üzerinde sakinleştirici etkisiyle biliniyor. Son zamanlarda dekorasyonda ve duvar boyasında en çok tercih edilen renklerin başında gelen ve ciddiyetin rengi olarak da bilinen griyi, mavi ile birlikte kullanarak evinizde cool ve rahat bir ortam oluşturabilirsiniz. Yeni kombinasyonu, çocuk odasından mutfağa, salondan çalışma odasına, hatta banyoya kadar evinizin hemen hemen her alanında kullanmak mümkün. Ayrıca yatak odasında griyi daha baskın hale getirerek kendinizi uykuya daha iyi ve daha hazır hale getirmek de elinizde.





Evinizin ortamına göre mavi-grinin farklı tonlarını tercih edebilirsiniz





Bi’Boya’nın yeni kombinasyonunda evinizin konumuna göre, tonlar arasında değişiklik yapmakta elinizde. Daha ferah ve sıcak bir alan oluşturmak için ton seçimlerini daha açık tercih edebilir ya da yüksek parlaklıktaki tonları seçip kontrast yaratarak dikkat çeken ortamlar oluşturabilirsiniz. Mavi- gri kombinasyonunun koyu tonları geniş alanlarda ideal olurken, açık tonlarıyla da küçük ve dar alanları daha geniş gösterebilirsiniz.





İlham verici farklı renk uyumları yakalayın





Yeni kombinasyonla evlere huzur ve sakinlik getiren Bi’Boya, mavi-gri ile birlikte kullanabileceğiniz, ilham verici farklı renk uyumları için de alternatifler sunuyor. Bu yeni renk uyumları ile evinizde misafirlerinizi kıskandırabilecek, haz alabileceğiniz ortamlar sağlayabilirsiniz. İşte size birkaç alternatif;





Beyaz ve mavi uyumu: Saflığın ve temizliğin rengi olan beyaz, dekorasyonda en çok tercih edilen renklerin başında geliyor. Beyaz ve mavi renkle mutluluğu yakalayabilirsiniz. Nötr ve sakinleştirici bir renk olan griyi de dahil ederek, mavi gri duvar boyası ve beyaz aksesuarlarla muhteşem bir uyum oluşturabilirsiniz.





Siyah ve mavi uyumu: Birbirini çok iyi tamamlayan iki arkadaş olan mavi ve siyah, doğru ölçülerde kullanıldığında mükemmel sonuçlar verir. İki rengin uyumundan yararlanarak, yani mavi -gri duvar boyası ile birlikte siyah detaylar kullanarak, harika dekorasyonlar yaratabilirsiniz.





Pembe ve mavi uyumu: Masalsı bir mekan oluşturmada oldukça etkili olan pembe-mavi ikilisinin kullanıldığı evlerde saf duygular hakim olur. Saflığın simgesi olan çocuk odalarında bu ikili en ideal renkler olarak kullanabilirsiniz.





Gri ve bej uyumu: Sofistike alanlar oluşturmak isteyenler için en ideal renk grubu gri-bej ikilisi. Mavi- gri duvar boyası olan evlerde küçük aksesuarlarda bu renkleri kullanabileceğiniz gibi farklı mavi, gri ve beji bir araya getirerek, evinizde farklı bir atmosfer yaratabilirsiniz.