Kalem tutkunları, koleksiyonerleri, sanatçıları ve dünyaca ünlü markalar, ilk kez 2-3 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek Penfest'te bir araya gelecek. Kalem ve prestijli ürün gruplarını aynı çatı altında toplayan markakalem.com tarafından düzenlenen festivalde, yüzlerce çeşit özel tasarım harikası kalem yer alacak. Ünlü kalem işleme sanatçılarının gösterileri nefes keserken, koleksiyonların en nadide eserleri bu festivalde bulunacak

 

Tarihe damgasını vurmuş Fransız komutan Napolyon Bonapart, “Dünyada iki büyük kuvvet vardır. Biri kılıç diğeri kalemdir, fakat kılıç kuvveti de kalem kuvvetine mağlup olur” der, kalemden bahsederken. İbn-i Sina, kalemden “Aletlerin en faydalısı” diye bahseden. Yine İbn-i Sina’ya göre, bir şişe mürekkep bir külçe altından daha değerlidir. İşte o kalemlerin en şık, en zarifleri 2-3 Kasım tarihlerinde markakalem.com tarafından Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenecek ve dünyada bir ilk olma özelliği taşıyacak Penfest’te bir araya gelecek.

 

Devler bir arada

Festivalde; Cross, De Atramentis, E+M, Faber-Castell, Graf Von Faber-Castell, J. Herbin, Kaweco, Lamy, Montblanc, Montegrappa, Namiki, Noodler’s, Parker, rOtring, S. T. Dupont, Visconti, Diplomat, Scrikss, Tibaldi, Twsbi, Pilot, Rhodia ve Waterman gibi dünyaca ünlü markalar, özel koleksiyonlarını kalem tutkunlarıyla buluşturacak. Koleksiyonerler, koleksiyonları için en nadide parçaları bulabilecek.

 

Kalem sanatçılarından şov

Ünlü kalem işleme sanatçılarının gösterileri de yine festivalin en ilgi çekecek kısımları arasında hafızalara kazınacak. Kalem tutkunu ünlü isimlerle yapılacak söyleşiler sonrasında sorular cevaplanırken, canlı müzik eşliğinde festivali gezen kalem severlere firmaların çeşitli sürprizleri de olacak. Ayrıca, kurulacak Mürekkep Bar’da da kalemler farklı mürekkep çeşitleriyle denenebilecek.

 

Rezervasyonlar başladı

Prestijli kalem markalarını ilk kez böylesine büyük çaplı bir organizasyon ile buluşturacak festivali; kalem tutkunlarının, koleksiyon erlerinin ve sanatçılarının yanı sıra şirketlerin satın alma yöneticileri ile sosyal medyanın stil fenomenlerinin de ziyaret etmesi bekleniyor. Alanında ilk ve tek olan festivale katılmak isteyenler, ayrıntılı bilgiye penfest.com.tr’den ulaşıp rezervasyonunu yaptırabiliyor.