Hem inşaat sektörünü hem de sanayi sektörünü yakından ilgilendiren demir fiyatları büyük bir hızla yükselişini sürdürüyor. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren müteahhitler demir fiyatlarına ek olarak çimento fiyatlarına da gelen yüksek zamlar nedeni ile iş yapamaz hale geldiklerini belirterek fiyatlara isyan ediyor. 

Milliyet'teki habere göre demir fiyatları yeniden yükselişe geçti. Son 4 aylık zaman dilimi içerisinde demir fiyatlarına gelen zam oranı yüzde 56 seviyesine ulaşırken son bir haftalık süreçte ise demirin ton fiyatına gelen zam oranı 800 liraya ulaştı. 

Dünya genelinde demirin de içerisinde olduğu hammadde fiyatlarında zam gelmeye devam ederken konu hakkında açıklama yapan İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "28 Temmuz'da tonu 3 bin 655 lira olan demir, 18 Aralık'ta 5 bin 700 liraya çıktı. Yüzde 56 artışa denk geliyor. Artışın önemli bir kısmı da son bir haftada oldu.

Ton fiyatı 800 lira zamlandı. Birkaç ay önce de hızlı bir artış olmuş, yükselen kurla açıklanmıştı. Ancak biz bu artışın artık bir açıklaması olduğunu düşünmüyoruz" diyerek yapılan zamları eleştirdi. 

Hatırlanacağı üzere dünde İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu bir açıklama yapmış ve artık gelen zamlar nedeni ile müteahhitlerin iş yapamaz duruma geldiğini, kamu müteahhitlerinin iflas etme noktasına geldiğini söylemişti.