Dayanıklılığıyla ön plana çıkan çelik kapılar, evlerden iş yerlerine kadar her alanda güvenliğin ilk belki de en önemli aşamasını oluşturuyor. Böylesine kritik önem taşıyan bir konudaki seçimin ise kulaktan dolma bilgilerle yapılıp şansa bırakılmaması gerekiyor. 1994 yılında ürettiği ilk çelik kapıyla ülkemizde yeni bir sektör inşa eden Kale Çelik Kapı, bu konuda bilinmesi gerekenlere dikkat çekiyor. 

1.Çelik kapıların farklı güvenlik seviyelerinin bulunduğunu unutmayın

Çelik kapı alırken model ve renk seçiminin çok ötesinde evinizi ne kadar koruyabileceğini de sorgulamak büyük önem taşıyor. Bu noktada ise 1 ila 6 arasında değişen güvenlik seviyesi oranları belirleyici oluyor. Elektrikli matkap, büyük levye, balyoz, çelik kama gibi aletlerle yapılan müdahalelerde bile açılmayarak testleri başarıyla geçen 6. seviye çelik kapılar en yüksek güvenlikli kapı anlamına geliyor. Türkiye’de TSE onaylı 6. seviye güvenliğe sahip ilk kapı üreticisi olarak sektöründe fark yaratan Kale Çelik Kapı; güvenlik ve kaliteyi birbirinden şık tasarımlarıyla birleştiriyor. 

2. Seçiminizi evinizin ölçülerine tam uyan bir kapıdan yana yapın 

Çelik kapı satın alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de seçtiğiniz modelin ölçü olarak evinizin kapı boşluğuna uyup uymayacağı oluyor. Bu konuyu göz ardı ederek seçilen bir kapıda ölçü farkları genellikle köpük veya mdf gibi malzemelerle doldurularak gideriliyor. Kullanılan malzemelerin darbe ve zorlama anında gerdirmeye dayanıklı olmaması ise ne yazık ki kötü niyetli kişilerin işlerini kolaylaştırıyor. Üzücü olaylarla karşılaşmamak adına çelik kapıların ölçüye uygun şekilde özel olarak üretilmesi önem taşıyor. Tüm kapılarını kullanıcılarının ev ölçülerine göre özel olarak üreten Kale Çelik Kapı böylece yaygın olarak karşılaşılan “gerdirerek açma” yöntemini uygulanamaz hale getiriyor. Hem ölçüye hem de ürün portföyünde bulunan zengin model ve renk seçeneğine göre butik kapılar üreten Kale Çelik Kapı, kişiye özel ürettiği bu kapılarla evinizde güven ve huzur içinde vakit geçirebilmenize fırsat tanıyor. 

3.Evinizin değişen dekorasyonuna uyum sağlayabilecek kapılar seçin

Kullanıcılar çoğu zaman ev dekorasyonlarını değiştirirken kapılarını da değiştirmeyi isteseler dahi zaman ve maliyet sebebiyle bunu göze alamayabiliyor. Kale Çelik Kapı sektörde ilk ve tek olan “Yerinde Panel Değişimi Hizmeti” sayesinde çelik kapılarında değişim isteyenlerin yalnızca birkaç saat içerisinde yepyeni bir kapıya kavuşmasını mümkün hale getiriyor. Kullanıcının evinde kapıyı yerinden çıkartmadan kapının dış yüzeyini aynı gün içinde değiştiren Kale Çelik Kapı ekibi, böylece evinin mimarisinde kapısıyla da uyum yakalamak isteyenlere özel bir hizmet sunuyor. 

Çelik kapılarda önemli olan unsurlar arasında dışarıdaki toz gibi maddelerin içeriye girmesini önleyen süpürgelikler de yer alıyor. Kale Çelik Kapı’nın evinizin dekorasyonuyla bütünleşen süpürgelik detayları sıcak ve soğuk hava geçişini engellediği için enerji tasarrufu sağlanmasına da katkıda bulunuyor.

4.Doğru bir çelik kapı seçimiyle uzun vadede tasarruf edin

Emniyetli bir çelik kapı seçiminde dikkat etmeniz gereken hususlardan birisi de kilitleme kademeleri ve kullanılan materyallerin kalitesi oluyor. Kale Çelik Kapı, çok kademeli şekilde kilitlenebilme özelliğine sahip kapılarının yanı sıra kapılarında kullandığı malzemelerin kalınlığı ve kalitesiyle de ön plana çıkıyor. Kale Çelik Kapı’nın her detayı düşünerek hayata geçirdiği tam teşekküllü kapıları kullanıcılarını yalnızca kötü niyetli kişilere karşı değil, gürültü kirliliğine, rüzgâra, sıcak ve soğuk hava koşullarına karşı da koruyor ve enerji tasarrufuna imkân tanıyor.

5.Güvenlik ve estetiğe bir arada sahip olun

Dayanıklılığı ve işlevselliğiyle olduğu kadar fonksiyonel ve estetik tasarımlarıyla da dikkat çeken Kale Çelik Kapı’nın portföyünde; özenle dekore edilmiş evlere çok daha şık bir görünüm kazandıracak pek çok kapı modeli ve aksesuarı bulunuyor. Kale Çelik Kapı’nın zengin tasarımları sayesinde kale gibi sağlam evlerin dekorasyonunu da mükemmel bir biçimde tamamlamak oldukça kolaylaşıyor.