Islak imza ve fiziki kimlik doğrulama zorunluluğunun ortadan kalkmasıyla birlikte dakikalar içinde banka müşterisi olmanın yolu açılıyor. 18 yaşını doldurmuş üniversite öğrencileri dahil herkes her yerde, her zaman kolayca banka müşterisi olabilecek. Enqura’nın uzman mühendis kadrosu tarafından en yeni teknolojilerle geliştirilen, yasal düzenlemelere yüzde yüz uyumlu güvenilir, kolay ve hızlı bir çözüm olan EnVerify ile potansiyel banka müşterileri şubeye gitmeden, evden bile çıkmadan hesap açabilecek veya hesabını bir başka bankaya transfer edebilecek. Süreç dijital ortamda başlayarak dijital ortamda sonlanabilecek.

Bu yeni dönemde en iyi müşteri deneyimi sunan bankaların rakiplerinin önüne geçeceğinin altını çizen Enqura Genel Müdürü Metin Karabiber; “Türkiye’nin en büyük bankalarıyla çalışıyor, uzun süredir bankaların dijital dönüşümüne öncülük ediyoruz. Kovid-19 salgınıyla birlikte dijital hizmetlerin çok daha öne çıktığı bir dönemden geçiyoruz. Yeni yasal düzenlemelerle yakın zamanda 4 bankada uygulamaya alınacak EnVerify ile dijital dönüşümü daha da hızlandıracak ve hizmet verdiğimiz bankaların müşterilerine mükemmel bir deneyim yaşatmalarını sağlayacağız. Uzaktan müşteri tanıma ve kimlik doğrulama hizmetinin, bankalar dışında önümüzdeki dönemde ödeme kuruluşları, e-ticaret siteleri ve sigortacılar tarafından da kullanılacağını öngörüyoruz. Bu sektörlere de EnVerify’ın NFC, OCR, biyometrik kontroller ve görüntülü görüşme adımlarıyla uzaktan müşteri edinimi imkanı sağlayacağız. Ödeme sistemleri otoriteleri tarafından ödüllü ürünümüz EnVerify ile bu yeni döneme öncülük etmeye hazırız” dedi.

Zamandan tasarruf sağlanırken, kağıt ve kurye masraflarına da son veriyor

EnVerify, bankaların “müşteriyi tanımakla ilgili” iş yükünü ortadan kaldırıyor kağıt, posta ve kurye masrafları gibi maliyetlerden de tasarruf etmelerini sağlıyor. Kendi güvenli video görüşme altyapısına sahip bütünleşik bir çözüm olan uygulama, kendi yönetim/kontrol paneli sayesinde, arka ofis ekranları geliştirilmesine gerek kalmaksızın hızla uzaktan kimlik tespitine imkan tanıyor. Uçtan uca güvenli ve şifreli olarak görüşmeler sağlanırken, görüşme kaydı sıkıştırılarak saklanabiliyor. Yapay zeka destekli kimlik ve müşteri tanıma özellikleri ile ister güvenli video görüşme altyapısı kullanılarak “Müşteri Temsilcisi” aracılığıyla veya müşterinin tek başına self servis olarak yürütebileceği bir şekilde uygulama kullanılabiliyor.