GF Hakan Plastik üst yapı ürünleri Avrupark Hayat projesinin tercihi oldu. Cihan İnşaat tarafından hayata geçirilen; 12 blokta 1095 konut ve 81 ticari ünitenin yer aldığı Avrupark Hayat projesinde GF Hakan Plastik’in atık su boru sistemleri Silenta FR, Silenta 3A ve PVC ile GF Aquasystem PPR ürünleri ve Pex-B boruları kullanılıyor.

Silenta Ürün Grubunun üyesi olan Silenta FR ve Silenta 3A atık su boru sistemleri, DIN EN 1451, DIN 4109, DIN 4102 sistem standartlarına uygun olarak geliştirilmiş; darbe dayanımı ve Almanya Fraunhofer Enstitüsü tarafından yapılan ölçümleriyle onaylı ses yalıtımı özellikleri ile projelerin tercihi oluyor. Sessiz Bina Yönetmeliği‘ne uygun olarak geliştirilen ürünler, katlar arasında tesisatlarda oluşabilecek ses seviyesini en alt seviyelere çekiyor.

Silenta FR, bu özelliklere ek olarak olası yangınlarda alev iletiminin en aza indirgenmesi yönünde üstün özellikler taşıyor. İçerdiği mineral takviyeli yapı sayesinde yüksek katlı yapılarda yangınlara karşı üstün direnç gösterirken yangının katlar arasına geçişini önlüyor.

Yüksek darbe dayanımı, korozyona uğramayan, yanmaz ve rijit yapısı ile yapı sektöründe öne çıkan PVC sistemler, projenin alt yapı sistemlerini güvece altına alıyor. Dayanıklı ve sızdırmazlık özelliği taşıyan PVC boru sistemleri ile projelerin atık su drenajları sağlıklı bir şekilde kurulması planlanıyor.

Projelerin gözdesi GF Aquasystem PP-R, Avrupark Hayat projesinin de tercihi. PP-R ürün grubu, merkezi ısıtma sistemleri, sıcak ve soğuk su sistemleri, içme suyu ve arıtılmış su temin sistemleri, klima sistemleri gibi farklı alanlarda kullanıma uygun özellikler taşıyor. Geniş bir ürün yelpazesine sahip olan sistem, yüksek sıcaklık ve basınca karşı direnç göstermesinin yanı sıra hijyenik özellikleri ile de suyun sağlıklı ve güvenli kullanımına imkan tanıyor.

Avrupark Hayat projesinin ısıtma sistemlerinde tercih edilen Pex-B boruların sahip olduğu oksijen bariyer katmanı ile ortamdaki oksijenin boruya geçmesi ve suda çözünmesi engellenerek tesisatın metalik aksamlarının korozyona uğraması ve paslanmasının önüne geçiliyor. Bu sayede hem tesisatın ömrü uzuyor, hem de gereksiz bakım ve tadilat masrafları ortadan kalkıyor.

GF Hakan Plastik ürünlerinin uzmanlığı, yapıların geleceğe güvenle ulaşmasına katkı sağlıyor.