2019’un ilk çeyreğinde 1.2 milyar doların üzerinde ihracatla büyük bir başarıya imza atan Türkiye kağıt ve orman ürünleri sektörü Hannover'de düzenlenecek Ağaç İşleme Teknolojileri, Makine, Kesici Takım ve Ekipman Fuarı LIGNA’ya hazırlanıyor. Deutche Messe tarafından düzenlenen fuara bu yıl Türkiye’den 40’ı aşkın firma katılacak. Dijitalleşme, otomasyon ve IoT platformlarına ait son sistemlerin ele alınacağı fuarın bu yıl ki teması;“Entegre Ağaç İşleme - Özel Çözümler”, “Akıllı Yüzey Teknolojisi” ile “Kaynak ve Teknolojiye Erişim” olacak.


Dünya genelinde 50’den fazla ülkeden 1.500 katılımcı, tüm ahşap ve orman ürünleri için en modern işleme çözümlerini, uygulama ve konseptlerini sergilemek üzere 27-31 Mayıstarihleri arasında LİGNA’da bir araya gelecek. Fuar, geçtiğimiz yıl mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı %12 artırarak 5 milyara taşıyan Türk üreticiler için önemli fırsatlar sunacak. 6,5 milyar dolar ihracat hedefleyen sektör dünyanın önde gelen üreticileriyle Hannover Fuar Merkezi'nde bir buluşacak. Türkiye fuara bu yıl 40’ı aşkın firma ile katılacak.


Geleceğin teknolojileri görücüye çıkacak


Ziyaretçiler ormancılık teknolojisinden, mobilya ve pencere imalatına, takım sistemlerinden yüzey teknolojisine kadar tüm ekran kategorilerindeki yenilikleri LIGNA’da bulacak. LIGNA’da ayrıca ağaç işleme endüstrisinde üretim tesisi verimliliğini artırmak için durum izleme ve öngörücü bakım gibi IoT uygulama senaryoları da ele alınacak. Uygulama senaryoları işbirlikçi robotlar, otomatik güdümlü araçlar ve akıllı işçi destek teknolojileri gibi siber-fiziksel yardım sistemleri de kapsayacak. Üretim tesisi ve onu işleten insanlarla arasındaki bağa odaklanan fuarda; hibrid insan-makine üretim sistemleri görücüye çıkacak. Ziyaretçiler ayrıca, mobilya ve ahşap işleri endüstrisinin geleceği hakkında büyüleyici bilgiler edinecek


AR-GE ve inovasyona odaklanılacak


“Akıllı Yüzey Teknolojisi” teması, dokunsal, mat ve yansıtıcı yüzeylere yönelik artan taleplerini karşılamak için ihtiyaç duyulan tüm akıllı işleme çözümlerini kapsayacak Dijital baskı ve dekoratif gravür baskı sistemleri, denetim sistemleri, en yeni nesil sprey kaplama makineleri ve robotik sistemler fuarda yer alacak. En yeni yüzey teknolojileri, uygulamalar, yenilik ve çözümler yelpazesi 16 ve 17 numaralı salonlarda sergilenecek.


İşlevsel mobilya üretim tesislerine ait canlı gösterilerinin de yer alacağı fuarda, Endüstri 4.0 tesisleri için IoT platformları ve en son Ar-Ge projeleri hakkında bilgiler verilecek.


Yeni pazarların kapıları aralanacak


Ahşap ve orman ürünleri işleme endüstrisinde teknoloji sağlayıcıları, “Kaynaklara ve Teknolojiye Erişim” temalı Ağaç Endüstrisi Zirvesi'nde yeni büyüme pazarlarına girme konusunda rakipsiz bir fırsata sahip olacaklar. Forum, salon ve sergi alanıyla tamamlanan zirvenin tamamı uluslararası iletişim ve teknoloji transferiyle ilgili olacak. Ormandaki ağaç-lojistik-değer zincirinin tamamına odaklanacak fuarda ormanlar üzerindeki biyotik ve abiyotik hasarlar, iklim ve çevre açısından korumanın yanı sıra çevre dostu hasat işlemleri ele alınacak. Drone temelli veri yakalama sistemleri, mobil uygulamalar, lazer tarayıcılar ve son derece gelişmiş BT programları gibi dijital teknolojiler LIGNA gündeminde olacak.