Sitedeki ardıç ağaçlarının korunması fikriyle bina formunun şekillendiği projede Şişecam Temperlenebilir Solar Low-E Cam Nötral 62/44 ürünü kullanıldı. 

Düzcam alanında birçok ilke imza atan, Türkiye’de ve bölgede düzcam sanayisinin gelişmesine öncülük eden Şişecam’ın, yenilikçi ürünleriyle hayat bulan referans projelerinden biri de Dilekci Mimarlık / DDA tarafından tasarlanan Folkart Ardıç Residence oldu. 

Projede talep edilen yüksek ışık geçirgenliği, ısı yalıtımı ve güneş kontrolü tek bir kaplama yardımıyla “Şişecam Temperlenebilir Solar Low-E Cam Nötral 62/44” ürünü ile sağlandı.

Folkart Ardıç Residence, Çeşme Paşalimanı bölgesinde yer alıyor. Tasarımın genel kurgusu, yapılaşma alanı ortasında kalan ardıç ağaçları korunarak etrafında yapılaşma prensibiyle oluşturuluyor. Ardıç ağaçları, aynı zamanda yapıyı kütlesel olarak parçalayarak formu belirliyor. Silüette deniz üzerindeki yapının kütle etkisinin parçalanması, yapının olduğundan daha küçük algılanmasına da imkân tanıyor.

Eğrisel parapet hareketleri katlar arasındaki görsel ilişkiyi kesen bir geometriyle tasarlanmış olup akışkan geometriye sahip parapet hareketleri, arsanın bulunduğu topoğrafya morfolojisiyle bir dil sürekliliği yakalamaya çalışıyor. 

Hayalinizdeki ev için görüşmelerimiz artık Online randevu almak için: 444 22 78

Dünyada bazı özel lokasyonlar vardır. Coğrafyası, dokusu ve ruhuyla bir kez hayatınıza girer, bir daha da hiç çıkmaz.

  • Paşalimanı Koyu1.75 km
  • Altın Yunus Marina3.5 km
  • Alaçatı Çarşı4 km
  • Port Alaçatı Marina6.5 km
  • Aya Yorgi Koyu6.5 km
  • Çeşme Marina7 km