Konut fiyatlarındaki aşırı yükselme insanların barınma ihtiyaçlarında alternatif modellere yönelmeleri ile sonuçlanıyor. Maliyeti düşürmek isteyenler uygun bir araziye sahip olmaları halinde prefabrik evlere yönelmeye başladılar. Prefabrik ev yaptırmanın başlı başına avantajları bulunuyor. Özellikle emlak piyasasının güncel gelişmeleri tüm yolları prefabrik evlere çıkarıyor. 

Prefabrik evlere Türkiye'de uzun yıllardır artan bir ilgi bulunuyor. Ancak son aylarda bu ilgi zirve yaptı. Prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin sayısında yüzde 400 gibi bir artış kaydedildiği bildirildi. Bu artışla beraber prefabrik evlere dair arayışlar da hız kazandı. Peki prefabrik evlere dair bilinmesi gerekenler nelerdir? Prefabrik evler neden çok tercih edilmeye başlandı?

PREFABRİK EVLERİN TERCİH NEDENLERİ NELERDİR?

Prefabrik ev yaptırmak çok farklı yönlerden avantajlar içeriyor. Öncelikle ortada ilk olarak bir maliyet farkı çıkıyor. Betonarme ev yaptırmak ile prefabrik ev yaptırmak arasında 2-3 kat gibi bir maliyet farkı bulunuyor. Üstelik insanlar daha düşük fiyatlarla müstakil bir yaşam alanına sahip olabiliyorlar. 

Prefabrik ev yaptırmanın zaman açısından bir avantaj sağladığı biliniyor. Bir prefabrik ev yaptırmaya karar verip 15 gün içerisinde içinde yaşayacak hale getirilebiliyor. Oysa betonarme ev yaptırılmaya kalkılsa aylarca beklemek gerekiyor. Zamanın çok değerli olduğu bugünlerde prefabrik evler bu imkandan dolayı da ön plana çıkmaya başladılar. 

PREFABRİK EVLER HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Prefabrik evlerin imar açısından betonarme evler ile arasında bir fark bulunmamaktadır. İmara açık bir arazi üzerinde kimse kafasına göre prefabrik ev kuramamaktadır. Eğer belediye alanında bulunan bir arazi üzerine prefabrik ev yaptırılacaksa ilgili birimlerden izin alınması gerekmektedir. 

Prefabrik ev yaptırılacaksa evi yaptırmak isteyenlerin bazı işlemleri yapmaları gerekiyor. Öncelikle yasal izinler tamamen ev yaptıracak kişiye aittir. Bir de evin yaptırılacağı alana beton dökülüp düzleştirilmesi de firmalar tarafından istenmektedir. Bunlar temin edildikten sonra geri kalan tüm işlemler prefabrik evi kuracak olan firmaya ait oluyor. 

Prefabrik ev yaptırmaya karar verildiğinde bazı konulara dikkat edilmesi gerekiyor. Evin kurulacağı alanın iklim özelliklerine göre malzeme seçimi yapılmalıdır. Bu şekilde uzun süre dayanacak bir prefabrik ev sahibi olunabilmektedir. 

PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR?

Prefabrik ev fiyatları son günlerin popüler sorgulamaları arasında yer alıyor. Öncelikle bu konuda standart bir fiyat bulmak mümkün değil. Prefabrik evlerin fiyatları üretimi ve montajı yapacak firmaya, kullanılacak malzemeye, işçilik kalitesine göre değişebilmektedir. İnternet üzerinden örnek projelere göre fiyatlar öğrenilebilmektedir. İşte bazı prefabrik evler ve güncel fiyatları....