Sürdürülebilir bir dünya için çevreci ürünler üretmeye devam eden OYAK Çimento, gri çimento ailesine yeni bir ürün daha kattı. CEM VI (S-LL) 32,5 R tipi gri çimento, ton başına 400 kg’ın altında karbondioksit emisyonuyla üretiliyor. Yeni gri çimento, aynı zamanda Türkiye çimento sektöründe G uygunluk belgesini alan ilk ‘CEM VI’ sınıfı ürün oldu.

OYAK Grubu Şirketleri arasında yer alan, Türkiye’nin ‘Net-Zero’ taahhüdü veren ilk çimento şirketi OYAK Çimento, ürün gamına sürdürülebilirliği ön plana alan ürünler eklemeyi sürdürüyor. Türkiye çimento endüstrisinin kapasite ve pazar lideri konumundaki OYAK Çimento’nun gri çimento ailesine kattığı CEM VI (S-LL) 32,5 R tip ürünü, ton başına 400 kg’ın altında karbondioksit emisyonu ile üretiliyor. Yeni gri çimento aynı zamanda Türkiye çimento sektöründe G uygunluk belgesi alan ilk “CEM VI” sınıfı ürün oldu.

Alfacem markasıyla sunulan CEM VI (S-LL) 32,5 R, içeriğindeki öğütülmüş yüksek fırın cürufu ve kalker katkısı ile çevresel etkilere karşı maksimum direnç gösterirken hem çevreye hem de döngüsel ekonomiye büyük fayda sağlıyor. Ürün, düşük hidratasyon ısısı sayesinde kütle betonlarında termal çatlak oluşumunu da önlüyor.

Portland çimentoya göre yüzde 50 daha az karbon emisyon değeri bulunan Alfacem, bu özelliği ile OYAK Çimento’nun “Net-Zero” vizyonuna da önemli katkı sağlıyor.

Çevreye duyarlı ürünler geliştiriliyor

ABD, Rusya, İsrail, Romanya ve Fas’ın da aralarında olduğu 85 ülkeye ihracat gerçekleştiren OYAK Çimento hem üretim süreçlerinde hem de nihai ürünlerinde karbondioksit emisyonunu azaltmak amacıyla yürüttüğü özgün projeleriyle sektörüne öncülük ediyor.

OYAK Çimento, bugüne kadar karbondioksit emisyonunun ana kaynağı olan klinker üretim süreçlerinde alternatif yakıt kullanımını da yüzde 25 seviyelerine çıkarttı. OYAK Çimento, alternatif hammadde kaynakları ve endüstriyel simbiyoz ile doğal kaynak tüketimlerini azaltarak doğaya zararlı atıkları bertaraf ederken, döngüsel ekonomiye de katkıda bulunuyor. OYAK Çimento aynı zamanda, atık ısıdan enerji üretimi ve güneş enerjisi projeleriyle dolaylı karbon emisyonu etkilerini de azaltıyor.