Karayolları Genel Müdürlüğü’nden tüm araç sahiplerini ilgilendiren bir açıklama geldi. Gelen açıklamada , ücret toplama sistemlerinde OGS ve HGS olmak üzere iki ayrı sistemin olmasının otoyol kullanıcıları açısından gişelerde karışıklığa neden olduğu belirtildi. Bu kapsamda, 31 Mart 2022’den itibaren OGS’nin kaldırılacağı bildirildi.

OGS tarih oluyor! Son tarih verildi

Yapılan çıklamada, “OGS abonesi araç sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm önlemler alınacak olup, OGS etiketi olan araç sahiplerine OGS cihazının alındığı banka tarafından ücretsiz HGS etiketi verilecek ve hesapları HGS hebasına dönüştürülecektir” ifadelerine yer verildi. Karayolları Genel Müdürlüğü, 31 Mart'tan itibaren Otomatik Geçiş Sisteminin (OGS) kaldıracak.

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin sadece Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) üzerinden tahsil edileceği duyuruldu. Otoyol ve köprü geçiş ücretleri OGS ve HGS olmak üzere iki ayrı ücret toplama sistemi üzerinden sağlanıyor. Bu iki sistemin var olması ise gişelerde karışıklıklara sebebiyet veriyor. Durum böyle olunca da 31 Mart'tan itibaren bunun değiştirilmesine karar verildi. Araç sahiplerinin mağrudiyet yaşamaması için alınan kararda tüm önlemlerin alınacağı belirtildi. 

OGS cihazının alındığı banka tarafından ücretsiz HGS etiketi verilecek. Yapılan açıklamaya göre, "Dönüştürme işlemleri aşamasında ve sonrasında kullanıcılar otoyol geçişlerini rahatlıkla yapabilecek ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir." ifadeleri kullanıldı.