Her yeni yılda olduğu gibi 2021 yılının gelmesi ile birlikte birçok 2020 model sıfır araç modellerinin fiyatlarında yine artış olması bekleniyor. Bilindiği üzere yeni ÖTV düzenlemesi ile birlikte vergisiz satış fiyatı 130 bin TL'nin altında olan araç modellerine yüzde 50 ÖTV ve bunun yanında yüzde 18 KDV uygulanıyor. 130 bin TL üzeri fiyata sahip sıfır otomobil modellerinin fiyatlarında ise ÖTV oranı yüzde 80 ve yine buna ek olarak yüzde 18 KDV uygulanıyor.

Yine de vatandaşlar, tüm bu vergilerin getirmiş olduğu fiyat artışlarına rağmen, otomobil almaktan geri durmuyor. Zira vatandaşlar, pandemi nedeni ile toplu taşımadan kaçınmak için, yolculuklarını şahsi araçlar ile gerçekleştirmeyi daha mantıklı bulduğundan, otomobil satın almayı aynı zamanda salgından korunmak için bir önlem olarak görüyor. Elbette bu durum ekonomik durumu elverenler için geçerli, zira içinde bulunduğumuz dönemde ikinci el piyasası bile cep yakmaya devam ediyor.

Polo, Passat, Aerton, Golf, Tiguan, T-Roc, Toureg gibi zengin model içeriklerini bünyesinde barındıran ve modelleri ülkemizde de oldukça beğenilen Volkswagen, 2020 model sıfır araç modellerine yeniden zam yaptı.

Zaten içinde bulunduğumuz koronavirüs salgını nedeni ile otomotiv piyasasında yaşanan hareketlilik fiyatlara yansımışken, geçtiğimiz aylarda gerçekleşen ÖTV zammı ve kur farkı nedeni ile yükselen fiyatlar derken, Aralık ayının güncel fiyat listesi de belli oldu.