Emlak Konut GYO’nun Nişantaşı Teşvikiye’deki arsa ihalesini Dap Yapı’nın iştiraki olan Eltes İnşaat ile İstlife şirketleri kazanmıştı. İhaleye göre 25 bin metrekarelik arsada yapılacak proje için 1 milyar 763 milyon 750 bin lira satış toplam geliri taahhüt edilirken arsa sahibi Emlak Konut’a düşen gelir ise 705 milyon 500 bin lira olarak gerçekleşecek.

Nişantaşı projesi için verilen 1.7 milyarlık taahhüdün çok daha üzerine çıkabileceklerine dile getiren Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Nişantaşı Koru projeleri ile ilgili şunları söyledi:

“İnişli çıkışlı dönemler olsa da biz ülkemize, ekonomiye ve sektörümüze güveniyoruz. Bu dönemde de yatırımdan vazgeçmedik. Krizli dönemlerde yatırım planımızdan şaşmadık, şaşmayacağız. Gayrimenkul sektörü elbette bu süreci zorluklarla geçiriyor. Ancak özellikle bu dönemlerde çalışmamıza ara vermemek, hatta daha çok çalışıp değer üretmek lazım.

Bölgede konutların hemen hemen hepsi döviz ile satılıyor. Biz dövizin ağırlıklı olduğu bu piyasada Türk Lirası ile vadeli satış yaparak, konut alıcısını hem kur riskinden koruyor hem doğru bir yatırım yaparak kazanç elde etmelerini sağlıyoruz. Nişantaşı ve civarında yer alan bölgede son 10-15 yılda yapılan konutların piyasa değerlerini incelediğimizde, ön talep dönemi fiyatlarımızın bölgenin yüzde 40 altında olduğunu görüyoruz. Bu nedenle projemizin yüzde 100’ün üzerinde bir prim potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz.”