Kızılcahamam’da devam eden AK Parti Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı’nda belediye başkanlarına hitap eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, uluslararası finans kuruluşlarından sağladıkları kredi ve hibe portföyünü 3 milyar euronun üzerine çıkardıkları bilgisini vererek belediye başkanlarına “İller Bankamızla yerel yönetimlerimiz için; Dünya Bankası ve JICA iş birliğiyle 30 milyar liralık finansman paketini 2022 yılının ilk yarısında belediyelerimize sunuyoruz. Siz şehirlerimize değer katacak projelerinizi hazırlayın biz de tüm imkânlarımızı belediyelerimiz için seferber edelim.” dedi.

Bugüne kadar hiçbir belediyeyi çaresiz ve çözümsüz bırakmadıklarını ifade eden Bakan Kurum, “Hep bir kardeşiniz, bir yol arkadaşınız olarak; sizlerle ülkemize hizmet ettik, milletimizin yanında olduk. Milletimizle yaptığımız her kucaklaşmada, hep yeni şeyler öğrendik. Bir omuza dokunmanın, bir evin kapısını çalmanın, bir sofrada iftar beklemenin ne kadar kıymetli olduğunu gördük.” diye konuştu.

81 şehir, 972 ilçede yatırım değeri 300 milyar lirayı aşan 12 bin 700 kalem çevre ve şehircilik yatırımı başlattıklarını ve projelerin büyük bölümünü tamamladıklarını dile getiren Kurum, İller Bankası ile 2002’den bugüne 81 şehirde tam 90 milyar liralık 9 bin 300 projeyi hayata geçirdiklerini, ayrıca 10 milyar lira bedelli 740 projenin devam ettiğini, 2018 yılından bugüne kadar yerel yönetimlerin çevre projelerine 2,6 milyar lira hibe desteği verdiklerini ve 1 milyar lira tutarındaki projelerin çalışmalarının sürdüğünü açıkladı