Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle tanınan Türkiye’nin en güzel şehirlerinden Balıkesir’i bir marka şehre dönüştürmek hedefiyle Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Borsası ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı iş birliğiyle hayata geçirilen “Marka Şehir Balıkesir” projesinin ajansları belirlendi. “Hayat Dolu Balıkesir” sloganı ile sürdürülecek olan projede Lobby Marketing Group tarafından kurulan konsorsiyum da Excel İletişim ve Algı Yönetimi, Daha Kreatif, Gen Interactive yer alıyor. Projenin danışmanlığını ise Ulvi Yaman yürütecek.

İlk etabının 5 yıl sürmesi planlanan “Marka Şehir Balıkesir” projesi ile şehrin kültür, sanat, sosyal yaşam anlamda gelişmişlik düzeyini artırılması, altyapısının daha da iyileştirilmesi, tüm ürün ve hizmetlerde markalaşmayla katma değerin artırılması, bölgedeki hizmet ve tesis kalitesi yükselterek Balıkesir’e gelen turist sayısı ve kalitesini artırılması, bölgenin ihtiyaçlarına yönelik yeni yatırımlarla yeni ve daha iyi iş olanakları yaratarak işsizliğin çözülmesi hedefleniyor. 

Projenin ilk fazında Lobby Marketing Group, AG Platform, GT Align ve Ulvi Yaman danışmanlığında yaklaşık 6 ay süren bir çalışmayla saha araştırmaları ve paydaş görüşmeleri, ulusal ve uluslar arası kaynak taramaları yapılarak, şehrin durum analiz raporu çıkartılmıştı. Bu raporun ardından stratejik iletişim planı oluşturulan projenin; logo ve kurumsal kimlik konseptleri, kampanya ve görsel tasarım çalışmaları ile projenin ekonomik, sosyal, çevresel ve yönetişim başlıkları altında modellemeler de tamamlanarak proje, 10 Ekim 2020 tarihinde düzenlenen bir basın toplantısıyla duyuruldu.