Eskişehir’de düzenlenecek çalıştayda değerleme sektörünün sorunları masaya yatırılacak, çözüm önerileri tartışılacak.

Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) 3-5 Ekim 2022 tarihlerinde Eskişehir'de organize edeceği Gayrimenkul Değerleme Çalıştayı ile değerleme sektörü temsilcilerini buluşturuyor. Eskişehir Tasigo Otel’de düzenlenecek çalıştay kapsamında, değerleme sektörünün sorunları ve geleceği konuşulacak.

Toplantıda şu konu başlıkları ele alınacak: “İnsan kaynaklarında ortak ve etik bir politika geliştirebilmesi, işgücünün verim ve niteliğini artırılması. Standart rapor çalışması için gereksinimlerin ve model öngörüsünün belirlenmesi.

lidebir-değerleme

Değerleme hizmet ücretini oluşturan güncel maliyetlerin gözden geçirilmesi, tarife kriterlerinin gözden geçirilmesi ve tarife zamları/artışların otomatik hale getirilmesi için yeni model önerilerinin değerlendirilmesi ve gerekli mevzuat ihtiyacının belirlenmesi. Sektörel mevzuatta iyileştirme ve geliştirme ihtiyaçların belirlenmesi. Meslek kanunu, tarife, makina değerleme gibi konuların gözden geçirilmesi. Kurumsal iletişim ve kamu ile devlet nezdinde tanıtım stratejisi oluşturulması.”