Evet şimdi birçok kişi bu soruyu soruyor konut fiyatları neden yükseliyor biz ne zaman ev sahibi oluruz, bu uygun fiyatlı kredilerden bizlerde. Yararlanır mıyız diye birçok soru soruluyor.

İşte bu soruların cevabını kısaca açıklamaya çalışalım

Konut uzun süredir yatırım aracı olmaktan çıktı o eski konut talebi çok yok yatırım için ev almak isteyen kişilerin sayısı oldukça az birçok kişi oturmak için ev almaktadır buna rağmen bu konut fiyatları neden yükselir?

Büyükşehirler göç alıyor sürekli büyüyen bir şehirde arsa bulmak neredeyse çok az bu nedenle arsa maliyetleri yükseliyor diye düşünüyoruz. Büyükşehirler tamam diyoruz ama Anadolu’nun birçok ilinden alınan raporlara baktığımızda konut fiyatlarının buralarda da yükseldiğini görüyoruz. İnşaat maliyetleri yükseliyor işçilikler, malzeme fiyatları kaliteli bir inşaat yapayım dediğinizde m2 birim fiyatı neredeyse iki bin beş yüz ,üç bin Türk Lirasına yükselmiş vaziyette bu durum 2 yıldır durağan geçen konut fiyatlarının bu son bir ay içinde yapılan faiz indirimleri taleplerin yoğun olması nedeniyle bazı satıcıların biraz aç gözlü olmasından kaynaklanarak fiyatların yukarı doğru yükselmesine neden oluyor.

İşte neden yükseliyor dediğimiz sorunun kısa açıklaması

Peki bu fiyatlar ne kadar daha yükselir bu kampanyalar devam ettiği sürece yükselişler devam eder mi biz kendi evimizi ne zaman nasıl alır diye sorusunu duyar gibiyim?

Öncelikle devletin daralan piyasalara can simidi oldun diye ara sıra faiz indirimi yapıyor bizler ne yaparsak ev sahibi oluruz öncelikle peşinat biriktirmeniz gerekmektedir neden bunu söylüyorum son iki haftadır tamamına kredi çekemez miyiz sorusunu alıyorum. Öncelikle böyle bir şey yok taamına kredi veren emlak şirketlerinin ilanlarına kanmayınız. Diyelim ki tamamına kredi çekeceğiz dediniz aylık ne kadar taksit ödeme imkânınız var hiç düşündünüz mü?  iki kişi çalışsanız dahi aylık taksitleri bu piyasadaki evleri almak çok zor bu nedenle öncelikle % 25 peşinatınız varsa daha fazlası olursa kredi çekerken aylık taksitlerini ne kadar kira bedelinin azda olsa üzerinde ödeme imkanınız olursa bu siz büyük kolaylık sağlayacaktır.  

Hiç peşinatınız olmadan bu gibi ev alma hayalleri kurmayın

Şunu tavsiye ediyorum aracınız birikiminiz bunları satarak azda olsa sağdan soldan akraba, Anne babadan alarak peşinat verip kira bedelinizin az üzerinde ödeme yapacağınız daireyi almak en mantıklısıdır yoksa verilen kiralar sadece kullanım bedeli olarak ödeyerek sürekli kiracı olarak kalınmaz hayat şartları yaş ilerledikçe daha da zorlaşacak bu tavsiyeme uyarsanız ev sahibi olursunuz.

25 Yıllık Emlak Uzmanlığımızın vermiş olduğu bilgi birikimle siz okurlarımıza tavsiyeler vermeye devam edeceğiz çok kısa zamanda açacağımız Youtube kanalımızla okurlarımız yatırım tavsiyeleri bulunacağız bizleri yakından takip etmeye devam edebilirsiniz.