Hepsiemlak’ın ülke genelindeki verilerden oluşturduğu “Temmuz 2022 Emlak Endeksi” sonuçları, Türkiye genelinde satılık-kiralık konut fiyat artışını gözler önüne serdi.

Kocaeli Kiralık Konutta İki Aydır Zirvede

Haziran ayında kiralık konut m2 fiyatı en fazla artış gösteren il olan Kocaeli, Temmuz ayında da yüzde 13 oranıyla ilk sırada yer aldı. Yüzde 10 oranıyla Mersin ve İstanbul ikinci sırada yer alırken,  yüzde 8 artışla Adana listeye üçüncü sıradan girdi. Türkiye genelinde 2021 yılının aynı dönemine göre kira oranları karşılaştırıldığında ise kiralık konutlarda yıllık en fazla yükselişi yüzde 256 oranla Tekirdağ oldu. Tekirdağ’ı yüzde 219 ile Kocaeli, yüzde 185 ile Mersin, yüzde 183 ile de Ankara ve Antalya takip etti. 

Satılık Konutta Yüzde 17 Artışla Adana İlk Sırada 

Satılık konutta geçtiğimiz ay ile karşılaştırıldığında yüzde 17 fiyat artışı ile Adana ilk sırada yer aldı.Yüzde 14 ile Yalova ikinci sırada yer alırken, yüzde 12’lik artış ile Karaman, Zonguldak ve Samsun üçüncü sırayı paylaştı. Satılık konutta yıllık artışlara baktığımızda yüzde 236 oranıyla Antalya ilk sırada yer aldı. Antalya Haziran verilerinde de yine en fazla artış gösteren il olmuştu. Yüzde 232 ile Adana ikinci sırada yer alırken Mersin yüzde 222 artış oranıyla üçüncü sırada yer aldı.