Kiralık daire dünyanın her yerinde bu yıl çok hızlı yükselişe geçti ve gelirlerinin %80’ni kiraya giden birçok aile var sorun büyümeye devam ediyor.

Özellikle Büyükşehirlerde kiracı olmak çok sıkıntılı bir durum bu sebepten dolayı kiralık ev bulmak başlı başına büyük sorun olmaya başladı, evlerin kira bedelleri artmaya devam ediyor Türk lirası da değer kaybetmeye devam ettikçe alım gücü azalıyor. Değersizleşen para ile birlikte kiralarda fahiş artışların önüne geçilmesi şu an itibaren mümkün görünmüyor.

Yıl başındaki tahminlerin hiçbiri tutmadı %30 gibi artış beklenirken bunun çok çok üzerinde bir kira artışıyla kalan vatandaşlar yavaş yavaş büyük şehirleri terk etmeye başladı daha ucuz olan semtlere evlerini taşımaya başladılar.

Kiracılarda sıkıtı var mı dersiniz evet artık kiralık ev arayanların %90’nı sıkıntılı ve problemli insanlar, parası olan ev aldı parası olmayan, gelirinin üzerinde harcama yapan kiracılar, kiralarını ödemeyen kiracılar, bu dönemde bu tür kiracılar ev bulamıyor.

Ev sahipleri bu durumda gelirini gösteren belge istemekte haklılar bazı haber kanaları bu olayı yanlış yönlendiriyor kiralık ev bulamıyor ev kiraları çok artı sebebi buna buluyor. Şunu merak etmiyorlar kiracılar ne kadar güvenilir kişiler neden ev bulamıyorlar, sorunlu kiracıları emlakçılar nasıl tespit ediyor, bu soruları sorduğumuzda kiracıların sıkılı olanları ev bulamıyor diyorlar.

Tavsiyemiz şu olur Kesinlikler güvenilir emlak şirketleriyle çalışın, Kiracı adayını kefil getirmesini isteyiniz, gelir belgesini gösteren belgeyi kesinlikle isteyiniz, özellikler yüksek aidatı olan daireniz var ise aidatlarını siz kiracınızdan tahsil ediniz yönetime kendiniz ödeyiniz. Referans verebilecek kişileri tercih ediniz eksi takdirde bu dönemde evinizi kiraya verirsiniz kirasını almaşsınız. Mahkeme kapılarına sürünür gidersiniz.