Kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek bir model uygulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uzundere'de başlattığı ilk etap kapsamındaki konutlar, 29 Eylül Cumartesi günü yapılacak törenle hak sahiplerine teslim edilecek. Tamamlanarak oturmaya hazır hale gelen ilk 9 bloktaki dairelerin sakinleri, yeni evlerine taşınmanın heyecanını taşırken, ev sahipleri teslim almadan önce yeni evlerini gezdi.


Başkan Kocaoğlu: İlk hedefimiz 40 bin konut

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüm için yaptıkları depreme dayanıklı, sağlıklı ve konforlu binaların birer birer yükselmesiyle vatandaşların bu işe olan inancının giderek arttığını ve sürecin ciddi anlamda hız kazandığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Her zaman söylüyorum. Kentsel dönüşümün başarısının temelinde, karşılıklı güven yatıyor. İzmir bunu sağladı ve başardı. Çünkü Belediye olarak hem vatandaşlarımıza hem de müteahhitlere verdiğimiz sözleri tuttuk. Örnekler ortaya çıktıktan sonra da hızlandık. İlk hedefimiz 40 bin sağlıklı konut üretmek. İzmir'deki bu modelin tüm ülkeye örnek olacağına inanıyorum" diye konuştu.

1975'ten beri Uzundere'de ikamet ettiğini ifade eden hak sahiplerinden Seracettin Dağtekin, "İzmir Büyükşehir Belediyesi bire bir çalışmalar yaptı. Bize neyin nasıl olacağını tek tek anlattı ve sonunda da bizi mağdur etmedi. Binalarımız yenilendi. Çok memnunuz, Yerimiz çok güzel oldu. Evlerimizi gezdik, işçiliği süper yapmışlar. Hiçbir sıkıntımız yok. 'Beğenmedik, kötü olmuş' desek haksızlık olur. Yanlış olur. Hiçbir kusuru yok. On numara ve kimse mağdur olmadı” şeklinde konuştu.

4 yaşında bir kız çocuğu annesi olduğunu anlatan Ayşe Dağtekin de, "Evimiz çok eski değildi; ama kentsel dönüşüm projesi başlayınca biz de dahil olduk. Yıkılıp yeni ev sahibi olma fikri iyiydi. Ailece karar verdik bu fikre ve teslim almamıza birkaç gün kaldı. Çok heyecanlıyız, mutluyuz. Her şeyden önce düzenli bir çevre var. Caddeye çocuklarımızı çıkaramıyorduk, şimdi ben balkondan bakıp çocuğumu izleyebileceğim. Eskiden böyle bir endişemiz vardı, onu bırakıp evden dışarıya çıkaramıyordum. Evin önünde çocuk parkı var, güzel bir çevresi var. Sadece evle olmuyor, düzenli bir çevre de gerekiyordu" dedi.