Evleri kentsel dönüşüm sistemiyle yeniden yapılanlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden verilen kira yardımı her ile göre değişiklik gösteriyor. Ev sahipleri sık sık bu listeye ihtiyaç duyuyor. Hangi ilde kentsel dönüşüm kira desteği ne kadar? Bu sorunun cevabı ve daha detaylı bilgilerin yer aldığı haberimizi aşağıda okuyabilirsiniz. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı evlerini kentsel dönüşüme verenlere kira yardımı, taşınma desteği ve konut kredisi faiz desteği veriyor. Kentsel dönüşümün 2021 yılında da hızla devam edeceği belirtiliyor. Bu süreçte ev sahipleri sık sık devletin verdiği kentsel dönüşüm kira destek miktarının ne kadar olduğunu merak ediyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2020 yılında kentsel dönüşüm kira yardımı rakamlarını arttırmadı. Kira yardımları 2019 yılının rakamları ile ödeniyor. 2021 yılında kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar olacak, bu da henüz belli değil. Ancak yaşanan enflasyon, banka faizlerinin artışı ve kiralardaki yükselişlerle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2021 yılı kentsel dönüşüm kira yardımlarını arttırması bekleniyor.

Her il için kentsel dönüşüm kira yardımı farklı miktarlarda yapılıyor. 715 TL'den başlayan kira yardımları 1150 TL'ye kadar çıkıyor. Kira yardımı rakamına ek olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kiracılara taşınma yardımı olarak 2 bin 300 liraya varan destek ödemesi de yapıyor. 

715 TL KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI VERİLEN İLLER 

Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük ve Kilis. 

810 TL KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI VERİLEN İLLER 

Amasya,Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt,Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce. 

905 TL KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI VERİLEN İLLER 

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman,Çanakkale. 

995 TL KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI VERİLEN İLLER 

Aydın,Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Van.  

1.085 TL KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI VERİLEN İLLER 

Adana, Antalya, Bursa, Konya. 

1.150 TL KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI VERİLEN İLLER 

Ankara, İstanbul, İzmir. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT KREDİSİ DESTEĞİ ORANI 

Kentsel dönüşüm kira yardımı almayan kişilere devlet konut kredisi faiz desteği sağlanıyor. Bu oran 400 baz puan yani 4 puan olarak uygulanıyor.