FİKİRTEPE DERNEĞİ FİKENTDER, Cumhurbaşkanının "Fikirtepe'de hiçbir mağdur kalmayacak " sözünün takipçisi olarak ilgili bürokratlara bu konuyu tekrar hatırlatmak istiyor ve soruyor..! Fikirtepe'de daire alanların parası nerede? 3419 Ada 1 Parselde yapılan, Eski Brooklyn Life Projesinde su basmanın kadar gelmiş ve yarım kalmış projede, buraya harcanmış olan 50 - 60 milyonluk milli servete ne olacak?

FİKİRTEPE'DE HER YARIM KALAN PROJE SÖKÜLMEK ZORUNDA MI?

Yarım kalan yeni inşaatların mühendisliğe aykırı şekilde sökülüp yeniden yapılmak istenmesinin amacı nedir? Bölgede aynı taşeron firma tarafından benzer kalitede yapılan projelerin akıbeti ne olacak? Yarım kalan diğer projelerde de. Özellikle bakanlık tarafından izin verilen eski müteahhitlerin yarım kalan inşaatlarında da benzer sökme işlemi, yeniden inşaata sıfırdan başlama uygulamaları yapılacak mı? İhaleyi alan firmaya vatandaşın cebinden haksız paramı aktarılıyor?

Yarım kalan yeni inşaatların mühendisliğe aykırı şekilde sökülüp yeniden yapılmak istenmesinin amacı nedir? Fikirtepe'de daire alanların parası nerede? 3419 Ada 1 Parselde yapılan, Eski Brooklyn Life Projesinde su basmanın kadar gelmiş ve yarım kalmış projede, buraya harcanmış olan milli servete ne olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Fikirtepe'de hiçbir mağdur kalmayacak, mağdurları mahkemede uğraştırmayın çözün'' talimatı vermesine rağmen, vatandaşlara neden mahkemeler adres gösterilmeye devam ediliyor!?

Eşkiye Dünyaya Hükümdar olmaz Dizisinin senaristi ve Ünlü artist Raci Şaşmaz'ın Patronu olduğu Pana Holding bünyesinde yapımı başlanan ama yarım kalan bir proje.. Ortada artık ne Raci Şaşmaz, nede Pana Holding yok. Atı alan çoktan Üsküdar’ı geçmişken ortada kalan yüzlerce konut mağdurunun hali perişan durumda... Alın teriyle, çocuklarının rızıklarından keserek biriktirdikleri tüm malvarlıklarını buradan satın aldıkları maket konutlara bağlayan. Mağdur olan yüzlerce aileden bahsediyoruz..

MAĞDURLARIN TEDİRGİN BEKLEYİŞİ VE BURUK KALAN SEVİNÇ

Onlarda, Cumhurbaşkanının emriyle Tüm Fikirtepeliler gibi büyük sevinç yaşamış ve Cumhurbaşkanımızın ''Fikirtepe'de hiçbir mağdur kalmayacak, mağdurları mahkemede uğraştırmayın çözün'' talimatı sonrası bayram yaşamışlardı. Ancak, 23 Kasım 2020 tarihinden bugüne geldiğimizde, Bakanlık bürokratlarının Cumhurbaşkanımızın talimatlarına rağmen, Fikirtepe Konut satın alanlara Mahkeme Yolunu göstermesi mağduriyetin devam etmesine sebep olmaktadır.

VAR OLAN YATIRIMI SÖKMEK YENİ PROJEDE MALİYETİN ARTMASINA NEDEN OLUYOR.BUDA VADANDAŞA YÜKLENECEK...

Fikirtepe'de Pana Yapı'dan konut satın alanların paralarıyla yapılan yıkım, hafriyat, fore kazık ve atılan temeller sonrası su basmanın kadar gelinmişti. Milyonlarca lira değerinde ciddi bir yatırımdan bahsediyoruz. Eski adıyla Brooklyn Life projesinden. Buraya harcanan paranın tamamı daire alan vatandaşların cebinden çıkmıştır. Yarım kalan bu projedeki tüm malzemeler tamamen milli bir servettir.

Uzmanlar ''Burada atıl yatan 50 Milyon TL' lik Milli servet var!'' Fikirtepe'de Bakanlığın kontrolünde ilk yapılan ihale alanı olmasından dolayı yapımına da ilk başlanacak olan 3419 Ada 1 Numaralı parselde su basmanın kadar gelmiş bulunan projede yapılmış olan yatırımın akıbeti meçhul durumda. Bu alanda yapılmış olan yatırımlar gereksiz yere sökülüp yeniden yapılma gibi bir durumu yaratılmak isteniyor?

ŞAŞMAZ SENARYOLARA DEVAM EDERKEN VATANDAŞIN AKIBETİ MEÇHUL

Raci Şaşmaz'ın senarist olduğu #edho dizisinde dün akşam sezon finali oldu.Peki maketten sattığı hayali konutları alan mağdurlarının akıbeti ne olacak? Günün sonunda Raci'nin senaryosuyla Hızır hapise. Alpaslan yer altına inerken.

Fikirtepe'den konut satın alan ama gün yüzü görmeyen mağdurlar da #yenifikirtepe proje çalışmalarında, bakanlık bürokratlarının mahkemeleri adres göstermesiyle meçhule havale edilmiştir!! FİKİRTEPE DERNEĞİ FİKENTDER konuyla ilgili yaptığı açıklamada Fikirtepe'de konut satın alanların paraları nerede? Sorusunu sormaya devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın ''Fikirtepe'de hiçbir mağdur kalmayacak ve mağdurları mahkemede uğraştırmayın çözün'' " sözünü bakanlığın İlgili bürokratlarına tekrar hatırlatmak istiyoruz..!