Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın 93 yıllık mirası ve tarihi var. Bankanın tekrar faaliyete başlaması için yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Bankanın temel stratejilerini, müşteriye ulaşacağı kanalları ve sunacağı hizmet gruplarını belirledik. Nihai noktaya geldik” dedi.





Gerekli Başvurumuzu yaptık





‘Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'na katılan Kurum, bankanın kurulmasıyla sektörün ithalatını azaltmayı hedeflediklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “BDDK'ya başvurumuzu yaptık. Çok yakında faaliyet iznini alarak Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle hizmete açmayı planlıyoruz. Bankanın yeniden hayata geçmesiyle hem kentsel dönüşümde uygun kredi verilecek hem de ülkemizde ithal edilen malların yerli üretimine katkı sağlayacak süreci de başlatmış olacağız.”





Kurum; İmar barışı 9.5 milyonu geçti





Bakan Kurum, talep üzerine İmar Barışı'na başvuru süresini 30 Haziran'a kadar uzattıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti: “İmar Barışı'na başvuran bağımsız bölüm sayısı 9 milyon 687 bin. Toplam tutar da yaklaşık 17 milyar lira. Süreci tamamladığımızda ülkemizdeki tüm imarsız, imara aykırı, iskansız, ruhsatsız, mimarlık ve mühendislik hizmetlerinden yeterince faydalanmamış konut stokumuzu belirlemiş olacağız.