Kentsel dönüşüm sürecini kamuoyuna iyi bir şekilde anlatmak amacıyla 2013 yılında yola çıkan “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresinin” bu yıl altıncısı düzenlenecek.





7 Kasım 2019 Perşembe günü 09:00 – 18:00 saatleri arasında Fairmont Quasar Hotel İstanbul’da düzenlenecek kongreye inşaat sektörünün ve belediyelerin önde gelen temsilcileri ve başkanları katılacak.





Açılış konuşmalarını Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yapacağı kongreye, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da açılış konuşmalarını yapması ve ödül almaya hak kazanan belediyelere ödüllerini takdim etmek üzere kongreye katılımı bekleniyor.





“Kentsel Stratejiye Dayalı Dönüşüm” ana temasıyla gerçekleştirilecek olan kongre her yıl  Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından düzenlenmekte ve 4 ana oturumdan oluşmakta. Kongre kapsamında, bu yıl ikinci kez ‘Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Başarı ve Teşvik” ödüllerini almaya hak kazanan belediyeler 2 ay süren yoğun değerlendirme çalışmaları sonucu belli oldu.





Bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan ve Türkiye’ nin kentsel dönüşüm konusunda ilk ve tek ulusal kongresi olan “Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde” kentsel dönüşüm her yönüyle ele alınacak. Türkiye’nin dört bir yanından belediye başkanları, inşaat ve gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcilerinin konuşmacı ve konuk olarak yer alması beklenmekte.





Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Birol Ekici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun da konuşmacı olarak katılacağı kongreye birçok il ve ilçenin belediye başkanları da katılacaklar.