İzmir'deki deprem sonrası birçok vatandaş yeni ve daha güvenli ev arayışına girdi. Kiralık evlere yaşanan talep sonrası bazı bölgelerde ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kira fiyatlarını artırdığı ortaya çıktı.

Evet son bir yıldır bazı bölgelerde kiralık dairelerde talep patlaması yaşanırken bazı bölgelerde kiralık dairler boş kaldı. Özellikle üniversiteye yakın olan bölgelerde Kiralık daireler boş kaldı.

Gelelim konumuza İzmir’de yaşanan 6,6 şiddetindeki depremde fırsatçı ev sahipleri kiralara ne kadar zaman yapacak? Bunu çok merak ediyoruz biraz fırsatçı ev sahiplerine buradan biraz bilgi verelim sizler sürekli kiranızı alacağınız güvenilir insanlar bulmak yerine sürekli kirasını ödemeyen önce yüksek rakamdan sizden tutup daha sonra bu kiracıyla sorun yaşamak yerine sürdürebilir sürekli zamanında kirasını ödeyen kiracıları tercih ediniz.

Düzenli kirasını ödeyen kiracıyı bulmak bu gibi durumda çok zordur sebebine gelince düzgün kiracı fırsatçı ev sahiplerinin kiralarını aşırı artırması sebebiyle kira rakamları aşırı derecede artarak ödeyemeyecek rakamlara ulaşmıştır.

İzmir Bölgesinde yaşanan depremi fırsat bilen ev sahiplerinin birçoğu kira gelir vergisi vermeden çok iyi kazançlar elde ediyor. Devlet vergi denetim kurumları bu gibi fırsatçıların peşine maalesef düşüp vergisini alamıyor. Onlar bu şekilde yüksek rakamları kiralarını almaya devam ederken devlete 5 kuruş vergi vermeden keyfine keyif katıyor.

İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Olan Mesut Güleroğlu Emlakçıları bu konuda uyardı İzmir Bizim İzmir’imiz Fırsatçı ev sahiplerine fırsat vermeyeli kiralık dairelerin rakamlarında yüksek artış yaparak kiraya vermeyelim diyerek Emlak odasına bağlı olan emlakçıları uyararak bilgilendirttiklerini dile getirdi.