İstanbul gecesiyle gündüzüyle yaşayan bir şehir olması iş imkanlarının büyük şehirlerde toplanması bu şehre her zaman ilgiyi artırıyor bu ilgi bir çok sektörü çok etkiliyor bunların başında insanlarının gelirlerinin %50 ila %60'ını ev kirasını ödemek için harcandığı bir ilden bahsediyoruz işte bu büyük şehir İstanbul ve son üç ay içinde ev kiraları %40 arttı bu artışa rağmen kiralık ev bulmak imkansız olan evlerin kiraları ise dudak uçururcasına çok yüksek.

Neden bu kiralar yükseliyor sorusuna birinci etken yabancıların buldukları evlere çok yüksek kiraları vermesi mal sahiplerinin iştahını kabartığı için ev kiraları aşırı derecede yükselmesinin başlıca sebeplerinin başında geliyor.

Hangi semtlerde ev kiraları daha yüksek sorusuna şunu diyebiliriz Şuan İstanbul'un tüm ilçelerinde kiralar yükselmeye devam ediyor . Ulaşım kolaylığı iyi olan ,Güvenlikli sitler başı çekiyor ,şehir merkezine yakın olan sitlerde kira rakamları 1+1 daireler için 2500- 4500 ₺ 2+1 evler için  3800 -5500 ₺ 3+1 evler için ise 6500 -8800 ₺ aralığında değişmektendir ayrıca yüksek aidatlar insanların belini büküyor pandemi dolayısıyla bir çok sosyal tesislerin kullanılmamına rağmen masrafların azalması dahi aidatları düşürmüyor.

Ev sahipleri kira artışlarında ne devletin verdiği oranlara uyuyor nede kadunlara ,kira gelirlerini bir çok ev sahipleri beyan dahi etmediği tesbit edilse dahi maalesef olan kiracılara oluyor.