Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın tarımsal üretim çalışmalarıyla Silivrili üreticilere yönelik yapılan desteklerin konu edildiği “Tarımsal Üretim Her Yerde – Bir Karış Toprakta da Olsa” projesi, Altın Karınca ödülüne layık görüldü.İSTANBUL (İGFA) - 2020 yılında düzenlenen Altın Karınca ödüllerinde “Atalık Tohumlardan Doğal Pazara” projesiyle ödül kazanan Silivri Belediyesi, yeni projesi ile bir kez daha Altın Karınca ödülü almayı başardı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın tarımsal üretim çalışmalarıyla Silivrili üreticilere yönelik yapılan desteklerin konu edildiği ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanan “Tarımsal Üretim Her Yerde – Bir Karış Toprakta da Olsa” projesi, birinci seçilerek Altın Karınca ödülüne layık görüldü.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından, yaşam kalitesi yüksek ve sürdürülebilir şehir hayatına katkı sağlamak için iyi uygulama örneklerini tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Altın Karınca 2022 ödüllerinde, Silivri Belediyesi 375 proje arasından, Yerel Kalkınma kategorisinde ödül almaya hak kazandı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a ödülünü Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün takdim etti. Hilton İstanbul Bosphorus Hotel’de düzenlenen programda 10 kategoride toplam 49 başarılı proje ödüllendirildi.

Altın Karınca ödülünü bir kez daha kazandıkları için mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Marmara Belediyeler Birliğinin Altın Karınca ödüllerinde, Yerel Kalkınma kategorisinde ödüle layık görüldük. Projemizin ismi ‘Tarımsal Üretim Her Yerde – Bir Karış Toprakta da Olsa.’ Silivri Belediyesi olarak belediyemize ait ne kadar ekilmeyen, dikilmeyen arazimiz varsa bunları ekiyor, biçiyor ve hasat ediyoruz. Yerli, milli ve sertifikalı Türk tohumlarıyla üretiyor ve ürettiklerimizi Silivri’de yaşayan çiftçilerimizle, köylülerimizle paylaşıyoruz. Silivri Belediyesi yapmış olduğu çalışmalarla Türkiye’de öncü, örnek ve önder bir belediye haline geldi. Biz tarımsal projelerimizi her geçen gün geliştirmeye, niteliğini ve niceliğini artırmaya devam ediyoruz. Ben çalışmalarından dolayı Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüze ve bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu ödülü gönlünü yüreğini bize miras değil emanet eden ve bu topraklardan asla ayırmamış Türk çiftçisine, Türk köylüsüne hediye ediyoruz.” dedi.