Konut fiyatlarını düşeceği tarih belli oldu işte bir çok kişinin merakla beklediği tarihi işin uzmanı Açıkladı . Pandemi döneminde konut fiyatlarında başlayan yükseliş büyük bir dalgalanmaya dönüşmüş, Türkiye ev fiyatlarının en çok arttığı ülke olarak ilk sırada yer almıştı. Konutta yaşanan yükseliş dar gelirlinin ev sahibi olmasını imkansız hale getirirken konut fiyatlarının düşeceği tarihte merak konusu olmuştu. 

KONUT FİYATLARI GERÇEKTEN DÜŞECEK Mİ ?

İnşaat maliyet endeksi, dolar kuru ve enflasyonda yaşanan üçlü yükselişin etkisi ile konut fiyatları ülke genelinde hızla yükselmiş, ortalama konut fiyatı Merkez Bankası verilerine göre 1 milyon TL barajına dayanmıştı. Konuyu değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş konut fiyatlarının düşeceği tarihi açıkladı. 

KONUT FİYATLARINDA BALON SÖNDÜ MÜ, EMLAK BALONU PATLADI MI?

Konut fiyatlarında yaşanan yükselişi değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş emlak piyasasında bulunan balonun patladığını iddia etti. İslam Memiş yaptığı değerlendirmesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından 100 bin sosyal konut müjdesinin yakında verileceğini belirterek konut üretimini arttırmak için Hazine arazilerinin satışının da devreye sokulma ihtimalinin masada olduğunu söyledi. 

gayrimenkul_konut_satılık

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ, NE ZAMAN DÜŞER, 2023 YILINDA EV FİYATLARI NE OLUR?

Amerika'da yüksek çıkan enflasyon rakamlarını değerlendiren İslam Memiş emlak konut fiyalarında yaşanacak gelişmeleri değerlendirerek "TOKİ’nin mevcut projeleri olacak ancak bunların devamı için hazine arazilerinin satışı gerekecek.

Bu yeni konutlar kısmen ev fiyatlarını indirmenin yanı sıra fiyatların yükselmesini de engelleyecek. 2023 Ocak ayı ile beraber enflasyon normalleşirse emlak fiyatları hız keseceğe benziyor" diyerek konut fiyatlarında düşüş tarihini 2023 yılının Ocak ayı olarak işaret etti.