Günde 2.5 milyondan fazla yolcunun kullandığı metro hatlarındaki ticari alanların ihalelerinden 30 milyon TL seviyelerinde gelir elde edilmesi bekleniyor.

İhale süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, “Metro ticari alanlarını, herkese açık ihaleyle kiraya veriyoruz. Metrolar, 2.5 milyonu aşkın yolcusu ve açılacak 132 mağazası ile marka ve girişimcileri bekliyor. İlk olarak 14 Temmuz’da otomat ihalesinin açık arttırması yapılacak, arkasından ise 4 Ağustos’ta ilk ticari alanlar ihalemiz sonuçlanacak” şeklinde konuştu.

Metro İstanbul İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Orhun da konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İlk ihalemiz otomatlarla ilgili. İhale sürecimiz başladı ve 14 Temmuz’da sonuçlanacak. Ticari alanlarla ilgili ilk ihale 4 Ağustos’ta sonuçlanacak. Bu ihalemiz Mecidiyeköy, Kartal ve Üsküdar istasyonlarımızdaki toplam 5 ticari alanı kapsayacak. Üçüncü ihalemiz ise 127 mağazanın yer aldığı 48 gruptan oluşan alanlarımız için açılacak”