Kanal İstanbul projesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemle üzerinde durduğu ve hayata geçirilmesi için pek çok ülkenin sırada beklediği dev proje Kanal İstanbul ihalesi için geri sayım sürüyor. Kanal İstanbul ihalesine yönelik Bakan Turhan'dan son dakika açıklaması geldi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Türkiye'nin merakla beklediği, Dünyanın yakından takip ettiği Kanal İstanbul projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karadeniz ile Marmara denizini kanal açmak suretiyle ikinci kez birleştirecek olan Çılgın Proje Kanal İstanbul için imar planlama çalışmaları hızla devam ediyor.

Bakan Cahit Turhan, konuyla alakalı açıklamasında, "Kanal İstanbul Projesi'nde etüt proje çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Projeyle ilgili imar planı çalışmaları son aşamaya geldi. Projenin yapım ve işletmesine yönelik finansal model çalışmaları ile yapım ihale şartnamelerinin hazırlanmasına devam ediyoruz. Yap-İşlet-Devret modeliyle bu projeyi gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.