Uber araçları için Türkiye'de kapılar sonuna kadar kapatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan en son açıklamalar sonrasında Uber'in Türkiye macerası sona erdi. Şimdi Uber kullanan vatandaşa da ceza kesilecek...


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son sözünü söylediği Uber araçları için önemli bir gelişme daha yaşanıyor. Bu kez Uber araçları dışında kullanana da ceza kesilmesine başlandı.

Türkiye genelinde çok sayıda Uber yatırımcısı için en kötü haber geldi. Türkiye'de Uber araçlarının kullanımında Turizm belgelerinin iptal edileceğinin açıklanmasından sonra bu kez Uber aracını kullanana da ceza kesilmeye başlanması uygulamanın Türkiye'de artık yollarda olamayacağının en büyük işareti oldu. Uber ofisinden henüz bir ses çıkmazken, araç sahipleri ise ofisten muhatap bulamadıkları gelen bilgiler arasında. Çok sayıda Uber şoförünün milyonlarca lira tutarında ceza yediiği ve bu cezaların Uber tarafından ödeneceği ifade edilirken, aradan geçen zaman boyunca cezaların ödenmediği bildirildi. Yaşanan son gelişmeler sonrasında ise Uber kullananlar için de trafik ekiplerince ceza kesilmeye başlanması sonrasında uygulamanın artık Türkiye'de kontak çeviremeyeceği kaydedildi.

Uber araçları için özel imler tarafından kritik tüm noktalarda uygulamalar hızla devam ediyor. Trafik ekiplerince yapılan denetimde çok sayıda aracın sürücüsüne, “İlgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dahilinde ticari amaçlı yolcu taşımak” gerekçesiyle 3 bin 8 lira, yolcularına ise, “Ruhsat almadan faaliyet gösteren araçlardan taşımacılık hizmeti almak” gerekçesiyle 334 lira para ceza kesildiği gelen son dakika bilgileri arasında.